Teme - igre

 • Microsoft kupuje razvijalca igre Minecraft

  V zadnjih tednih postajajo vse glasnejše govorice, da naj bi se pri Microsoftu zelo resno zanimali za nakup podjetja Mojang, ki sicer razvija izredno priljubljeno igro Minecraft. Po zadnjih govoricah naj bi Microsoft za švedskega razvijalca ponudil okoli dve milijardi dolarjev. Do sedaj naj bi prodali okoli 54 milijonov kopij omenjene igre, slednja je na voljo tudi za Xbox One in PlayStation 4. Ustanovitelj studia, Markus »Notch« Persson, je bil v preteklosti sicer kritičen do Microsofta, češ da vse bolj zapirajo sistem Windows, po govoricah sodeč pa naj bi v primeru prodaje podjetja ostal le nekaj mesecev.

  Objavljeno: 12.9.2014 12:00več
 • Igričarski PC z veliko začetnico

  Igričarska veja proizvajalca računalnikov Dell, Alienware, je predstavila svoj najmočnejši stroj v popolnoma novi preobleki. Računalnik z novimi Intelovimi procesorji Haswell-E ter tremi režami za grafične kartice največje debelosti ter dolžine in pomnilnikom RAM DDR4 se ponaša z vesoljsko obliko. Area-51, kakor se raj za navijanje strojnih komponent imenuje, je namenoma videti kot izdelek tuje inteligence. Čudna, trikotna oblika mu omogoča učinkovitejše hlajenje, lažje prilagajanje videza ter udobnejše prenašanje naokoli. Mokre sanje slehernega igričarja na svetu bodo za precejšen kupček denarja na voljo še letos.

  Objavljeno: 1.9.2014 07:00več
 • Igre doživetij

  Razvoj računalniških iger bi lahko označili za napredno evolucijo. Seveda so bili na tej poti številni vzponi in redki padci, a za vsako revolucionarno zasnovo se je hitro našlo veliko posnemovalcev, saj so si založniki želeli svoj kos pogače. Danes ni prav nič drugače, zdi se celo, da smo tik pred naslednjim velikim korakom. Zanj se poteguje več različnih pristopov in prav zanimivo bo videti, kdo se bo okronal z nazivom igra ali igralni pripomoček prihodnosti.

  Objavljeno: 1.10.2014 | Kategorija: Dosjeveč
 • Flappy Bird se vrača!

  Ena najbolj viralnih iger na operacijskem sistemu Android je nazaj. Dong Nguyen z nadaljevanjem Flappy Birds Family izpolnjuje obljubo, ki jo je dal vsem zasvojencem ob umiku prvenca s tržnice Google Play. Sveža igra prinaša dodatne ovire in igranje v dvoje, a je žal za zdaj na voljo le v Amazonovi prodajalni Appstore, kjer je prvenstveno namenjena zgolj večpredstavnostnemu predvajalniku Fire TV. Kdaj je bomo deležni tudi drugi ljubitelji Androida in letečih (beri: nerodnih) ptic, ni znano.

  Objavljeno: 4.8.2014 08:00več
 • Lego zbližuje resničnost in virtualne svetove

  Lego ima za mlade (pa najbrž tudi manj mlade) novo pogruntavščino: pri gradnji virtualnih, računalniških svetov si pomagamo s posebej označenimi resničnimi, plastičnimi lego kockami. Novi kompleti z imenom Lego Fusion namreč omogočajo, da hiško ali kak drug predmet, ki smo jo sestavili s klasičnimi lego kockami fotografiramo, razpoznamo uporabljene gradnike in tridimenzionalni model nato uporabimo v navideznem svetu.

  Objavljeno: 23.6.2014 01:00več
 • Oživljeni Doom!

  Doom, klasična igra 3D, ki je v zadnji različici ugledala luč sveta pred desetimi leti, bo, kot kaže obujena od mrtvih. Napovednik na strani doom.com napoveduje, da bo novi Doom predstavljen na letošnji konferenci QuakeCon.

  Objavljeno: 11.6.2014 07:00več
 • Tetris praznuje 30 let!

  Tisti, ki ste dovolj stari, da ste za računalniki sedeli že v začetku osemdesetih let, se zagotovo spominjate igre Tetris. Igra, ki je bila v osnovi narejena za sovjetski računalnik Elektronika 60, je bila preprosta, vendar nalezljiva – cilj je bil različne padajoče like razporediti tako, da smo pri tem zapolnili čim več polnih vrstic. Igra se je iz tedanje Sovjetske zveze hitro preselila v svet in na množice vsemogočih računalnikov, njenemu avtorju Alexeyu Pajitnovu pa je šele sredi devetdesetih let uspelo zaščiti svoje avtorske pravice.

  Objavljeno: 9.6.2014 13:00več
 • YouTube bo prenašal igranje iger

  Časnik Variety poroča, da video spletišče YouTube kupuje servis za prenašanje igranja iger Twitch. Čeprav je posel še v povojih, je v javnost pricurljala cena, ki se giblje okoli milijarde ameriških dolarjev. Nakup bo otipljivo povečal obiskanost Googlovega video spletišča, saj YouTube kljub lastni tehnologiji predvajanja v živo, pri ljubiteljih tovrstnih aktivnosti ni tako priljubljen kot Twitch, ki se nahaja v osrčju vseh večjih igričarskih servisov, od Uplaya do konzolnih PS4 ter Xbox One. Milijon aktivnih ustvarjalcev video vsebin, 45 milijonov obiskovalcev ter 13 milijard minut videa mesečno so številke, ki so bržkone prepričale vodilne pri Googlu v nakup.

  Objavljeno: 19.5.2014 08:00več
 • Na smetišču odkopali kasete z igrami za Atari

  Leta 1982 je izšel film E.T., ki je postal eden največjih hitov vseh časov. Istega leta je izšla istoimenska videoigra za Atari 2600, ki je postala sinonim za največji polom.

  Objavljeno: 28.4.2014 06:00več
 • Facebook gre v navidezno resničnost

  Facebook je s podjetjem Oculus VR sklenil kupčijo v višini dveh milijard ameriških dolarjev. Z njo je pridobil podjetje, ki se ukvarja z igrami v navidezni resničnosti, VR konzolo / očala Oculus Rift ter živahno skupnost zapriseženih uporabnikov / igričarjev. Nakup predstavlja odmik podjetja od kratkočasnih iger za občasne igralce in zanimivo bo videti, kako bodo s potezo zadovoljni razvijalci. Konzola Oculus Rift še ni naprodaj, na voljo je zgolj (druga) razvijalska različica naprave, a ji na svojo stran kljub temu uspelo pridobiti veliko število priznanih razvijalcev. Bojazen, da utegne talent zapustiti prodano ladjo, je spodbudil Notch, razvijalec nadvse priljubljene igre Minecraft, ki je že odpovedal sodelovanje pri projektu.

  Objavljeno: 26.3.2014 07:00več