Teme - igre

 • Jezni ptiči igrajo vloge

  Finski Rovio se bo z nadaljevanjem nadvse uspešne igre Angry Birds podal v popolnoma nove vode. Angry Birds Epic bo potezno igranje vlog z zanimivo zgodbo in globoko igralno mehaniko. Izdelek bo tako prvenstveno namenjen zahtevnejšim igralcem, kar je precej velik odmik od nedeljske formule, ki je Fincem prinesla uspeh. Podrobnosti o igri so zaenkrat skope, več bo znanega koncem tedna, ko igra izide v Avstraliji in Kanadi.

  Objavljeno: 13.3.2014 09:00več
 • Ali Steam beleži obiskane spletne strani? Ne ravno.

  Goljufati ni lepo, še zlasti če to vpliva na ostale, so nas učili v šoli. Prav tako tudi ni lepo brskati in vohuniti za ostalimi, so nam še dejali. Vse lepo in prav, a kakšno zvezo ima to sedaj z računalništvom? Tiče se vseh, ki igrajo igre prek Steama. V zadnjih dneh so namreč na Valve prileteli težki očitki, da vohuni za domenami, ki jih obiščejo uporabniki njegovega Steama.

  Objavljeno: 19.2.2014 05:00več
 • Igra, ki je ne moreš končati, končala sama

  Flappy Bird je igra, ki je v zadnjem času obnorela mobilni svet. Igra jo mlado in staro, prisotna pa je na obeh večjih mobilnih platformah. Preprosta igralnost, ki zahteva močne živce ter živalsko natančnost, je posegla v milijone src ter avtorju Dongu Nguyenu vsakodnevno prinesla 50.000 ameriških dolarjev. Denar od oglaševanja Dongu očitno ni odtehtal huronskega odziva in posledičnih težav s slavo, saj je po premisleku napovedal, da bo igro umaknil z mobilnih tržnic. V času pisanja pričujoče novice smo uporabniki mobilnih naprav z Androidom in iOS zanjo že prikrajšani, medtem ko je privrženci operacijskega sistema Windows Phone kljub napovedi o skorajšnjem izidu sedaj nikoli ne bodo imeli.

  Objavljeno: 10.2.2014 17:00več
 • SteamOS na voljo za preizkušnjo

  Podjetje Valve je držalo besedo in na spletni strani objavilo prvo preizkusno različico operacijskega sistema SteamOS, specializiranega za pretočni dostop do iger, glasbe in filmov. Operacijski sistem sicer še zdaleč ni dokončan, tako da avtorji priporočajo preizkus le izkušenim uporabnikom Linuxa. V ozadju je derivat projekta Debian 7.1, ki je optimiziran za igranje iger in predvsem učinkovit pri internetnih povezavah do zalednih pretočnih storitev.

  Objavljeno: 14.12.2013 01:00več
 • Valve se je pridružil Linux fundaciji

  Podjetje Valve, ki se ukvarja z založništvom računalniških iger, se je pridružilo Linux fundaciji, katere člani so med drugim tudi HP, IBM, Intel in Samsung. Podjetje, sicer najbolj znano po programu za spletno distribucijo iger, imenovanem Steam, je pred nedavnim napovedalo linijo lastnih računalnikov. Ti se bodo imenovali Steam Machines, nameščena pa bo prirejena različica Linuxa, imenovana SteamOS. Naprave naj bi tekmovale tako s klasičnimi igričarskimi računalniki kot z igralnimi konzolami, prišle pa naj bi tekom leta 2014.

  Objavljeno: 6.12.2013 08:00več
 • Konzole vračajo udarec

  Nobena skrivnost ni, da so pametni telefoni in tablice pošteno zamajali industrijo igralnih konzol (narašča pa tudi delež PCjev), vendar se ključni igralci tega področja nikakor niso pripravljeni predati. Po zelo žalostni splavitvi Nintendove konzole Wii U, sta protinapad začela Sony s svojo konzolo Playstation 4 in Microsoft z Xbox One. Prva je že na voljo za preizkus, saj bo v ZDA naprodaj že jutri, Microsoft pa bo svojo konzolo začel prodajati 22.11. Še šravočasno za novoletne nakupe.

  Objavljeno: 15.11.2013 11:00več
 • Igralna ploščica Steam

  Po operacijskem sistemu in konzolah Steam je igričarski gigant Valve predstavil še tretji, zadnji del strategije, ki naj bi PCje prestavila v dnevno sobo, istoimensko igralno ploščico. Inovativna nadzorna naprava bo namesto klasičnih gobic imela površini, občutljivi za dotik ter zmožnost posredovanja povratne informacije igralcu. Nov način igranja naj bi izboljšal izkušnjo z igrami, ki se običajno igrajo z navezo miške in tipkovnice.

  Objavljeno: 30.9.2013 08:00več
 • SteamOS, operacijski sistem za pretočne igre

  Podjetje Valve, priznan proizvajalec iger, distributer in ponudnik portala za pretočni dostop do obširnega kataloga iger, je naredil pomemben korak v napovedanem boju proti igralnim konzolam v domači dnevni sobi. Napovedali so namreč svoj lasten operacijski sistem SteamOS, ki je povsem osredotočen na igranje iger.

  Objavljeno: 25.9.2013 01:00več
 • Android in razvoj 3D igre – Asteroidi, 2. del

  Tokrat bomo v igro dodali komponente grafičnega vmesnika, ki nam bodo omogočile nadzor nad vesoljsko ladjo. Implementirali bomo možnost obračanja in pospeševanja vesoljske ladje. Prav tako bomo ladji dodali sferični ščit. Nazadnje bomo v igro dodali tudi zaznavanje trkov med vesoljsko ladjo in asteroidi. S tem bomo igro pripeljali korak bliže h končni podobi. Predstavljena vsebina je skupaj s programsko kodo dostopna na android.monitor.si.

  Objavljeno: 28.5.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Microsoftova Edina konzola

  Microsoft je predstavil novo igralno konzolo Xbox One. Naslednica Xboxa 360 bo še bolj vsestranska od predhodnika in enakovredno namenjena tako igram kot tudi glasbi, filmom in televiziji. Napravo bo poganjal AMDjev na x86 arhitekturi osnovan procesor z osmimi jedri, imela bo 8 GB pomnilnika RAM ter 500 GB lokalne shrambe. Za oblačne storitve bo skrbelo 300.000 namenskih strežnikov po celem svetu. V napravo bo vgrajena Blu-ray enota. Izboljšana strojna opremljenost sicer pomeni, da bo na konzoli delovalo vse hitreje, sposobna bo na primer štirikrat več računskih operacij na sekundo kot predhodnik, a zaradi drugačnosti starejša generacija iger na njej ne bo delovala.

  Objavljeno: 22.5.2013 06:00več