Objavljeno: 6.9.2022 11:00 | Teme: prenosnik

Prihajajo prenosniki s pregibnimi zasloni

Že nekaj let preizkušamo telefone s preklopnimi/pregibnimi zasloni, sedaj pa take zaslone dobivajo še prenosniki.

Na Berlinskem sejmu IFA sta bila predstavljena Asusov Zenbook 17 Fold OLED ter Lenovo X1 Fold, verjetno bodo v naslednjih mesecih take prenosnike predstavili tudi drugi proizvajalci. Pri tem velja omeniti, da je Lenovo tak prenosnik predstavil že na sejmu CES v začetku leta, tokratni model je že nekoliko prenovljen.

Obe napravi imata zaslon, ki se razteza čez cel prenosnik, zraven pa dobimo odstranljivo fizično tipkovnico, ki se s prenosnikom poveže preko bluetootha. Tipkovnica lahko zasede mesto na spodnji polovici »prenosnika«, torej imamo s tem dokaj klasično obliko, lahko pa jo imamo ločeno, pred seboj pa toliko večji zaslon.

Asusov Zenbook ima zaslon diagonale 17 palcev, ko nanj dodamo tipkovnico, nam "ostane" 12,5 palčni zaslon. Lenovo ima nekoliko manjši zaslon, ki ima v celoti diagonalo 16,3 palcev, ob dodani tipkovnici pa 12 palcev.

Tako kot pri preklopnih telefonih bodo tudi tu cene zelo visoke – Lenovo svoj model ocenjuje na 2.500 EUR, Asus pa 3.500 EUR. Končne cene sicer še niso znane.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji