Objavljeno: 7.2.2024 05:00 | Teme: apple

Pozabljenega gesla za Vision Pro ne morete ponastaviti, potreben je obisk trgovine

Za uporabo najnovejšega Applovega naglavnega kompleta Vision Pro morajo uporabniki izbrati šestmestno kodo, ki jo vnesejo dvakrat. Pri nadaljnji uporabi se lahko prijavijo kar s funkcijo Optic ID, ki deluje podobno kot Face ID ali Touch ID, a je koda vseeno potrebna po ponovnem zagonu in v nekaterih drugih primeri. Težava nastopi, če uporabnik kodo pozabi.

Vision Pro nima zunanjega gumba za izbris nastavitev oziroma ponastavitev. Apple Watch lahko na primer ponastavimo prek povezanega iPhona ali z Digital Crown na napravi. Na iPhonu ali iPadu (če ni blokiran) lahko geslo pobrišemo z računalnika. Vision Pro pa nima nobene izmed teh možnosti. Edina rešitev je obisk Applove poslovalnice ali pošiljanje po pošti.

Sicer v Vision Pro obstaja možnost za ponastavitev, a je dostopna le programsko kot aplikacija. To pomeni, da moramo biti v napravo uspešno prijavljeni, da jo lahko uporabimo. Edina druga možnost je 300 dolarjev vreden Developer Strap, ki pa je na voljo le za registrirane razvijalce v ZDA.

Zato si le dobro zapišite geslo za 3500 dolarjev vredno napravo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji