Objavljeno: 30.10.2019 13:30

Lastniki starega iPhone 5 – nadgradite sistem do najkasneje 3. novembra!

Apple je ponovil svoje obvestilo, da naj uporabniki starejših mobilnih telefonov in tablic (iPhone 5 in starejših) nadgradijo sistem z zadnjimi popravki, sicer po tretjem novembru ne bodo mogli več dostopati do trgovine in oblaka iCloud, delovalo pa ne bo niti spletno brskanje in elektronska pošta.

Govora je o napaki v sistemu GPS, o katerem smo že pisali, in ki je proizvajalce (oz. uporabnike) drugih mobilnih naprav zadelo že v aprilu, Appleove pa bo sedaj, 3. novembra. Sistem GPS je namreč v prvotni konfiguraciji številko tedna, ki jo sporoča sprejemnim napravam, zapisoval z desetimi biti, torej je zmožen poslati tedne s številkami od 0 do 1023. Od začetka delovanja sistema je letos minilo več kot 1024 tednov, zato je (bilo) treba popraviti programsko opremo, da se je soočila s to »nenavadnostjo«.

iPhone 5 je sicer star že sedem let, vendar se ga nekateri uporabniki še vedno oklepajo, saj je bil to eden zadnjih »majhnih« pametnih telefonov. Ima namreč le 4-palčno diagonalo zaslona, medtem ko je danes popolnoma običajno, da ima telefonski zaslon diagonalo 6 palcev in več.

Uporabniki, ki do 3. novembra sistema ne bodo nadgradili na različici iOS 10.3.4 oz. iOS 9.3.6, se bodo morali z nadgradnjo spoprijeti s posredovanjem računalnika (backup/restore), ker brezžična nadgradnja ne bo več delovala.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji