Objavljeno: 24.11.2020 07:00 | Teme: chrome, google, microsoft

Brskalnik Chrome bo na Windows 7 podprt 6 mesecev dlje. Zaradi koronavirusa.

Google je sporočil, da bo podaljšal prvotno določeni rok, po katerem brskalnik Chrome na operacijskem sistemu Windows 7 ne bo več podprt.

Windows 7 je uradno »mrtev« operacijski sistem, saj ga Microsoft od 15. januarja 2020 uradno ne podpira več - zanj torej ni več nadgradenj in tudi ne varnostnih popravkov, razen zelo redkih izjem. Google se je za svoj brskalnik Chrome obvezal podporo na Windows 7 obdržati še 18 mesecev, kar pomeni, da bi ga po juliju 2021 uradno nehal nadgrajevati in skrbeti za ustrezne varnostne posodobitve. Vendar so ob pogovorih z večjimi poslovnimi uporabniki oz. podjetji ugotovili, da je letošnja pandemija resno prevetrila načrte nadgrajevanja v podjetjih in bo sicer uradno mrtev operacijski sistem še vedno marsikje ostal v uporabi. Podporo Chromu je Google zato zaenkrat podaljšal za 6 mesecev, do 15. januarja 2020.

Po Googlovih podatkih je v svetu še vedno 21% podjetij, ki svojih računalnikov niso nadgradili iz Windows 7. Le en odstotek je takih, ki menijo, da se bodo nadgradnje lotili kmalu, kljub globalni epidemiji.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji