Objavljeno: 27.6.2017 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Julij-avgust 2017

Umidigi Plus E

Šest gigabajtov pomnilnika je veliko. Že v računalniku je to povsem dovolj za normalno delovanje, v telefonu pa se zdi že kot pretiravanje. Kljub temu je to postavka, ki je nismo pričakovali v poceni telefonu. Pri telefonih, cenejših od 300 evrov, smo ponavadi vajeni okoli dveh gigabajtov pomnilnika in še pred dvema letoma smo se zmrdovali nad napravami, ki so imele osamljen gigabajt. Umidigi je v Plus E vgradil šest gigabajtov pomnilnika in osemjedrni 2,3 GHz procesor. Jedra so sicer varčna Cortex A-53, a glede na to, da jih je osem in da je pomnilnika več kot dovolj, je uporabniška izkušnja zelo tekoča. Pomaga še neobremenjeni Android 6.0, a bi kljub temu raje videli najnovejšo različico Androida. Vedno težje je popuščati na tej točki, saj se počasi navajamo tudi najcenejših telefonov, ki jih žene zadnja različica Androida. Dokler bo tako, bodo telefoni, kot je Plus E, vedno imeli ob sebi zvezdico, ob kateri bo pisalo »ni zadnje različice, ne vemo, če se bo kdaj posodobila.«

Materiali za izdelavo so zelo dobri, a izdelava ni najboljša. Na zadnji stani sta dva plastična kosa, ki nekoliko štrlita iz ohišja. Tudi stiki med kovinskimi in plastičnimi deli niso najbolj elegantni, a gre kljub temu za solidno narejen telefon, predvsem ko ga primerjamo s cenejšimi napravami Umidigi.

Na desni stranici so klasični gumbi za vklop in uravnavanje glasnosti, na levi pa gumb za zagon fotoaparata in slikanje. Tu se Plus E solidno obnese, saj ima 13 MP kamero, ki ni nič posebnega, a za ta denar zajema OK slike. Dobrodošla postavka je še 4000 mAh baterija, ki zagotavlja nekaj več avtonomije.

Trenutno smo v obdobju, ko se med cenejše telefone širijo bralniki prstnih odtisov. Plus E ga ima, a ni najbolj zanesljiv. Ko deluje, je hiter, a se je kar nekajkrat zgodilo, da prsta ni zaznal, oziroma je za odklep potreboval dalj časa.

Motita še gumba za nazaj in meni, ki sta levo in desno od fizičnega gumba za domov, a kaj, ko ne svetita in se ju dotikamo na slepo. Če ne bi poizkusili v prazno, bi lahko mirno spregledali njun obstoj.

Umidigi Plus E je soliden poceni telefon, ki ga nekoliko izda bralnik prstih odtisov in izdelava, ki bi lahko bila bolj izpiljena.

Umidigi Plus E

Prodaja: Elkotex.

Cena: 260 EUR.

Za: Strojna moč, Android so pustili pri miru.

Proti: Bralnik prstnih odtisov, skriti gumbi.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji