Objavljeno: 27.9.2016 | Avtor: Matej Šmid | Monitor Oktober 2016

Sony Xperia XA Ultra

Kot je videti, se Sony v svojem telefonskem poslu nekoliko izgublja, vsaj če sklepamo po poimenovalni politiki (pa tudi sicer, brali smo že o govoricah, da odgovorni razmišljajo, da se telefonije morda raje ne bi več šli). Preizkušeni model XA Ultra je že tak primer.

Na videz gre za vrhunski telefon, velik šest palcev, s sivim »kovinskim« pridihom (čeprav gre za plastiko). V resnici gre za telefon z le povprečno zmogljivostjo. Po drugi strani ima res velik zaslon in res veliko fotografsko tipalo (21 megapik).

Poganja ga Mediatekov procesor z varčnimi jedri Cortex-A53, in četudi je res, da je jeder kar osem, telefon v praksi ni videti nič kaj posebno hiter. No, preklop med programi je dovolj mehak, navsezadnje ima telefon 3 GB pomnilnika. Žal ima le 16 GB shrambe, to danes šteje za minimum. Pohvalimo lahko možnost enostavne razširitve s kartico MicroSD, a je treba vedeti, da je to koristno le za hranjenje glasbe in fotografij/videa, za aplikacije pa bolj ali manj ne.

Množica nadgradenj, ki vas bo preplavila, ko boste telefon prvič priklopili v internet.

Programsko je telefon »dobri stari Sony«, to je dobro. Le množica nadgradenj vseh mogočih aplikacij, ki so privzeto nameščene, nas je zmotila, saj je vse skupaj trajalo kar slabe pol ure. Drugače pa moramo tudi tu pohvaliti privzeto že nameščeno programsko tipkovnico Swiftkey.

Sony Xperia XA Ultra

Hitrost delovanja: 7,5

Kakovost izdelave: 7,5

Prodaja: Operaterji.

Cena: 379 EUR.

Za: Hitro in zvezno delovanje, zmogljiva baterija, posebna tipka za fotoaparat, nameščena tipkovnica Swiftkey.

Proti: Plastična in »debela« zunanjost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji