Sony RX100 M3

Objavljeno: 21.4.2015 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Maj 2015 | Teme: nenehni testi

Pred tremi leti so v Sonyju predstavili skoraj žepni kompaktni aparat najvišjega ranga, model RX100. Ta je takrat sodil v povsem svoj razred, tako po kombinaciji zmogljivosti oziroma tehničnih lastnostih kot po ceni. V presenetljivo majhnem ohišju je ponudil odlično, veliko tipalo, pred katerim je bil izredno uporaben zumirni objektiv z zelo veliko (svetlo) zaslonko. Aparat je požel veliko pohval in je bil za Sony kar lep uspeh – za prodajne rezultate sicer ne vemo, a je tudi po treh letih še vedno zelo hvaljen aparat, ki še ostaja v prodaji.

Sta pa v tem času sledila že dva naslednika – model RX100 M2 pred dvema letoma, zdaj pa še novi RX100 M3, ki smo ga tokrat preizkusili. Aparat ostaja zvest predhodnikoma, navzven ga bo prepoznalo le poznavalsko oko. Ohišje je še naprej odlično – je dovolj majhno, da bo šlo v malo večji žep, iz prednje strani se dviguje le objektiv, pa še ta le za nekaj centimetrov (med uporabo se seveda dodatno raztegne). Seveda je kovinsko, daje zelo dober občutek kakovosti oziroma natančne izdelave, verjamemo, da bo zdržalo dolga leta rabe. Zaradi uporabljenih materialov aparat ni najlažji, obenem tudi nima kakšnih odebeljenih ročajev, ki bi olajšali držanje, zato je uporaba vrvice, ki gre okoli zapestja (ali traku za okoli vratu), nujna.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki