Objavljeno: 24.4.2007 02:46 | Avtor: Peter Šepetavc | Monitor April 2007 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Solonote TW3A

Solonote TW3A je še eden v vrsti prenosnikov na osnovi "bareboneov Verified by Intel", ki jih ponuja ta blagovna znamka. Model TW3A je zgrajen na osnovi Quanta TW3A, od katerega si je tudi sposodil oznako. Gre za prenosnik z dandanes že običajno sestavo: procesor Core Duo T2400, 512 MB pomnilnika in 60 GB diska. Nekoliko presenetljivo je v prenosnik vgrajena kombinirana enota DVD-ROM/CD-RW, saj dandanes zapisovalnik DVD dobimo tudi pri najcenejših prenosnikih. V praksi bomo pri prodajalcih verjetno imeli na voljo predvsem modele z zapisovalnikom DVD. Grafična kartica, GeForce Go 7400, ima 128 MB lastnega pomnilnika, po potrebi pa zaseže še 128 MB sistemskega. Zaslon z diagonalo 15,4 palca ima ločljivost 1280 × 800 pik.

Opremljenost z vmesniki je klasična, morda nekoliko preseneča le to, da ima prenosnik razširitveno mesto za kartice ExpressCard, ne pa tudi za danes še vedno bolj razširjene kartice PC Card. Nabor vmesnikov je sicer dokaj običajen, morda bi izpostavili le vmesnik firewire, ki bo prišel prav vsem lastnikom videokamer.

Ohišje prenosnika je povprečno. Pograjati moramo tipkovnico, ki se nekoliko upogiba, tudi nad sledno ploščico nismo bili najbolj navdušeni. Zaslon se je odrezal precej bolje, saj ima dodaten sloj, ki poveča kontrast in globino temnejših barv, vendar to plačamo s slabšo kotno vidljivostjo in večjo odbojnostjo zaslona. Kadar na zaslon gledamo približno pravokotno in nanj ne pada neposredna svetloba, pa se odreže odlično.

Rezultati meritev so primerljivi z rezultati podobno zasnovanih prenosnikov, ki jih v zadnjih mesecih ne manjka. Tako pri poganjanju pisarniških kot tudi večpredstavnih programov so dovolj dobri tudi za nekoliko zahtevnejše. GeForce 7400 sicer ni namenjen zahtevnejšim igričarjem, kljub temu pa se odreže dokaj spodobno, če nekoliko omejimo prikaz podrobnosti. Akumulator zdrži slabe tri ure, nato pa mora prenosnik zopet v bližino električne vtičnice.

Solonote TW3A je spodoben prenosnik, na voljo po ugodni ceni, a ne izstopa iz poplave podobnih modelov.

Solonote TW3A

Poslovni indeks Winstone 2004: 20,7.

Večpredstavni indeks Winstone 2004: 26,5.

Trajanje delovanja: 2 uri 51 min.

Zgradba in oprema: 7.

Velikost in teža: 7.

Mere: 33 × 27 × 4,1 cm, 2,7 kg.

Značilnosti: Intel Core Duo T2400, 1,83 GHz, 512 MB RAM, 60 GB disk, DVD-ROM/CD-RW, WLAN 802.11abg.

Zaslon: 15,4-palčni, 1280 × 800 pik.

Cena: 859,20 EUR.

Prodaja: Elkotex, www.elkotex.si.

Za: Ugodna cena.

Proti: Čas trajanja akumulatorja, slabše vpeta tipkovnica.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji