Objavljeno: 28.1.2008 15:21 | Avtor: Matic Zupančič | Monitor Januar 2008 | Teme: nenehni testi, prenosnik

MSI PR 200x

Model PR200x so v MSI namenili predvsem poslovnim uporabnikom, ki so jim pomembni majhna teža in mere računalnika, a kljub temu dovolj visoka zmogljivost. Odlikuje ga za današnje razmere majhen 12,1-palčni zaslon ločljivosti 1280 × 800 pik, ki preseneti s svojo svetilnostjo in kontrastnostjo.

Prenosnik je razmeroma razkošno opremljen, saj ima 160 GB disk, integrirano Intelovo grafično kartico, 2 GB pomnilnika. Na zunanji strani so trije priključki USB 2.0, izhodi in vhodi zvočne kartice, standardni VGA, firewire in tudi v prenosnikih malce manj vsakdanji HDMI. Med tipkama sledilne ploščice najdemo tudi že bralnik prstnih odtisov, ki nam lahko olajša varno prijavo v sistem. Zmogljivosti prenosnika lahko razširimo tudi s karticami PC Card. Za udobje pri komunikaciji so v MSI dobro poskrbeli. Poleg WiFi in LAN vmesnika in modema nam bo prišla prav tudi že v ohišje vgrajena spletna kamera.

Računalnik v svojem ohišju nosi tudi enega močnejših procesorjev Core 2 Duo T7300, kar se precej pozna tudi pri hitrostnih meritvah.

Glede na zelo majhne mere je majhna tudi tipkovnica. Je dobra in se pod prsti ne upogiba preveč. Zelo pa nas je zmotilo to, da so slovenski znaki samo dotiskani na angleško razporeditev, ki na njej prevladuje - pa še dotisk je temno rdeče barve in so napisi zato teže vidni. Žal ima vnosna tipka (enter) posledično le enojno višino namesto v naših krajih bolj običajne dvojne. To bo za marsikoga, ki tipka desetprstno, zelo moteče. Na delovanje sledilne ploščice pa nismo imeli pripomb.

Na področju meritev se malček odreže solidno. Predvsem je razveseljivo trajanje akumulatorja, saj neodvisnost doseže presenetljive štiri ure in pol. Tudi pri drugih meritvah (poslovna raba in izdelava večpredstavnih vsebin) se mlinček odreže dobro.

Pograjati je treba priloženo programsko opremo, saj novega lastnika pričaka brez (resnega) operacijskega sistema. Nameščen je FreeDOS, a je povsem neuporaben. Ugodna prodajna cena ima torej svojo ceno. Je pa v paketu vsaj priložen CD, na katerem so gonilniki za Windows XP in Visto. Zagotovo pa bo še najboljša rešitev, če jih poiščete na izdelovalčevi spletni strani.

Kljub vsem očitkom je to solidna izbira za tistega, ki bi rad po ugodni ceni dobil majhen, lahek in razmeroma zmogljiv računalnik.

MSI PR 200x

Poslovni indeks Winstone 2004: 21,4.

Večpredstavni indeks Winstone 2004: 23,9.

Trajanje delovanja: 4 ure 27 minut.

Zgradba in oprema: 8.

Velikost in teža: 4.

Mere: 30,3 x 23,2 x 22,9 mm, 1,8 kg.

Značilnosti: Intel Core 2 Duo T7300, 2 GHz, 2048 MB RAM, 160 GB disk, DVD-RW, WiFi 802.11a/b/g.

Zaslon: 12,1-palčni, 1280 × 800 pik.

Operacijski sistem: FreeDos.

Cena: 1390 EUR.

Prodaja: Acord-92, www.acord-92.si.

Za: Mere, zaslon, trajanje akumulatorja.

Proti: Brez operacijskega sistema, tipkovnica.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji