Maxdata Eco 4200X

Objavljeno: 25.4.2005 09:42 | Avtor: Grega Šimenc | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: Februar 2005 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Maxdata je v Sloveniji razmeroma neznano podjetje. V tujini, predvsem na domačem nemškem trgu, je dobro znano po številnih rešitvah na področju strojne računalniške opreme. Prenosnik Maxdata Eco 4200x že s svojim imenom nakazuje, da gre za vstopni model tega izdelovalca, temu primerno ugodna je tudi cena.

Prenosnik je po obliki sicer nadvse škatlast, saj le stežka najdemo kakšno neravno linijo. Presenetila nas je kakovost izdelave, saj je uporabljena plastika dokaj trdna in hrapava, ob tem pa celota ne presega teže treh kilogramov. Trdna je tudi tipkovnica, na katero so slovenski znaki dotiskani s slabo vidno rjavo barvo. Nekoliko manj natančna je sledilna ploščica, še posebej pa motita majhni tipki ob njej. Pri vmesnikih smo pogrešali priključek za televizor in infrardeče oko. Vtis popravi vgrajeni hitri Intelov brezžični vmesnik (standard 802.11b/g) ter bralnik pomnilniških kartic SD/MMC/MS, dodatno razširljivost pa omogoča kar pet priključkov USB 2.0. 15-palčni zaslon je sicer svetel in kontrasten, a zaradi slabše kotne vidljivosti slika ob gledanju pod kotom občutno potemni. Vgrajeni optični pogon zna zapisovati podatke na nosilce CD-R(W), s prostornejših medijev DVD pa vsebino le prebira. Precejšne razočaranje pa sta vgrajena zvočnika, saj sta zares slabe kakovosti in je poslušanje glasbe prek njiju vse prej kot prijetno. Med delovanjem prenosnika se občasno vklopi ventilator, ki bi bil morda lahko nekaj tišji. Od drugih podobnih izdelkov v tem cenovnem razredu se nemški prenosnik loči po priloženi programski opremi, saj poleg prenosnika dobimo licenčni operacijski sistem Windows XP Home.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki