Objavljeno: 28.8.2018 | Avtor: Anže Tomić | Monitor September 2018

LG G7 ThinQ

LG se je s svojo serijo G (spomnimo se modularnega G5) po letih eksperimentiranja naposled umiril in začel dostavljati bolj konsistentne telefone. Jih pa zdaj neumno poimenuje, kajti TinkQ res nima pravega smisla. Da, ta telefon premore »umetno inteligenco«, ki pri slikanju zazna motive in posledično ojača določene barve, da je, recimo, zelena trava še bolj zelena. V praksi pa to pomeni manj realistične slike in tako kot pri Huaweiu je pamet najbolje izklopiti.

G7 pri fotoaparatu nadaljuje zelo všečno tradicijo dveh leč, pri čemer je ena leča širokokotna. Res gre tu vedno za osebno preferenco, a široki kot se nam zdi dosti uporabnejši kot zoom, ki ga ima večina preostalih telefonov. V LGju so odpravili še eno od zamer iz preteklih let, saj je prednja kamera dosti boljša! Slike z zadnjim parom resda niso v čistem vrhu, a so dovolj blizu, da manj zahtevnega uporabnika ne bo nič zmotilo. Tako kot LGjeva serija telefonov V (nov bo najbrž izšel ob koncu leta) zna tudi G7 dobro zajemati video. Pri optiki torej nič slabega.

Tudi strojno G7 sledi letošnjim najboljšim. Snapdragon 845 ima 4 gigabajte pomnilnika, če je shrambe 64 GB; in 6 gigabajtov, če je shrambe 128 GB. Vse skupaj je vpeto v Android 8.0, kar je malce škoda, saj je 8.1 na voljo že nekaj časa, poznamo skoraj že 9.0. Seveda je Android oblečen v LGjevo preobleko, ki je pač taka, kot je. Dobra ni, a so tudi dosti slabše.

Zaslon tokrat navduši s svetlostjo in je morda najboljši zaslon LCD do zdaj, a ni OLED in črnina pač ni črnina. Zakaj so šli pri LGju v to smer, lahko le ugibamo, a njihovi lanskoletni zasloni OLED v Pixlu 2 XL in lastnih telefonih se res niso proslavili. Kljub temu gre za zelo dober zaslon, ki pa ima zarezo. Ta je letos resda moderna, a je veliko bolj smiselna, če potem na dnu zaslona ni robov. G7 pa ima konkretno brado in, če ima telefon brado, bi imel lahko brez težav tudi čelo. Na srečo bralnik prstnih odtisov ostaja na zadnji stranici in ni pod zaslonom tako kot pri Huawei P20 Pro, ki je še en telefon z zarezo in konkretno brado pod zaslonom.

G7 je dober telefon in cenovno konkurenčen, če ga postavimo ob bok najboljšim. Za resen poizkus LGja na vrh bomo morali počakati na V40, medtem pa je G7 soliden telefon, ki bi znal zaradi nekoliko nižje cene od najdražjih marsikomu pomeniti resno izbiro.

LG G7 ThinQ

Hitrost delovanja: 8.

Kakovost izdelave: 8,5.

Prodaja: Operaterji.

Cena: 680 EUR.

Za: Široki kot fotoaparata, brezstično polnjenje.

Proti: Zaslon LCD z zarezo, »umetna pamet« pri slikanju.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji