Objavljeno: 24.4.2018 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Maj 2018

Huawei Y6 Pro (2017)

Prejšnji mesec smo imeli preizkus poceni telefonov in Y6 Pro je malce zamudil, saj bi sicer lepo sodil v konkurenco. Tudi če bi bil med preizkušanimi telefoni, pa ne bi mešal vrstnega reda pri vrhu. Y6 Pro je poceni telefon, ki ima, tako kot vsi drugi poceni telefoni, to težavo, da je pri nas pač mogoče kupiti Xiaomi Mi A1. Slednji je prejšnji mesec dobil zlati Monitor za najboljši poceni telefon, ker je izjemna kombinacija nizke cene, strojne moči in programske opreme.

Če začnemo pri programski opremi, ima Y6 Android 7.0 in Huaweijevo preobleko, A1 pa ima Android 8.0 in ker gre za telefon projekta Android One, operacijski sistem nima dodatne preobleke.

Strojno ima A1 osemjedrni Snapdragon 625 z 2.0 gigaherčnimi jedri, Y6 Pro pa štirijedrni procesor z 1,4 gigaherčnimi jedri. A1 ima 4 gigabajte pomnilnika, Y6 ima dva gigabajta pomnilnika.

Zgodba se nadaljuje z zaslonom: A1 ima 5,5-palčni zaslon z ločljivostjo 1920 x 1080, Y6 Pro pa 5-palčni zaslon z 1280 x 720.

Tudi sama izdelava je na strani Xiaomija, saj je narejen iz boljših materialov in v roki deluje kot konkretnejša naprava.

A1 ima na zadnji strani dve leči, ki tako kot vsi poceni telefoni ne delata dobrih slik, a sta v dovolj svetlih razmerah povsem zadovoljivi. Y6 Pro prav tako v svetlih razmerah naredi OK slike, a kaj dosti več ni mogoče reči.

Xiaomi Mi A1 stane 230 evrov. Y6 Pro stane 200 evrov. Za trideset evrov več dobimo tako konkretno boljši telefon, ki vse počne bolje kot Y6 Pro. Te težave nima le tokratni Huaweijev nizkocenovnik. Z Mi A1 se morajo primerjati vsi telefoni, ki stanejo približno 200 evrov, in letos še ni bilo naprave, ki bi ga presegla. Med zelo poceni telefoni tako zaenkrat ostaja le ena resna izbira, Mi A1. Telefoni, kot je Y6 Pro, pa so pač na voljo in upajo na najboljše, a če si kupec ogleda konkurenco, bi morali vsi ostati na policah.

Huawei Y6 Pro (2017)

Hitrost delovanja: 6.

Kakovost izdelave: 6,5.

Prodaja: Operaterji.

Cena: 200 EUR.

Za: Bralnik prstnih odtisov.

Proti: Strojna podhranjenost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji