Objavljeno: 24.4.2018 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Maj 2018

Huawei P Smart

P Smart žene Android 8.0, kar je vedno dobrodošla postavka, ko govorimo o cenejših napravah. Ponavadi tudi telefoni, ki izidejo po predstavitvi najnovejše različice Androida, še vedno obtičijo s kakšno prejšnjo različico. Seveda je Android oblečen v Huaweijevo preobleko Emui, ki skuša oblikovno še vedno preveč spominjati na Applov iOS.

P Smart je strojno solidno založen. Huaweijev osemjedrni procesor s štirimi 2,36 GHz in štirimi 1,7 GHz jedri hitrostnih rekordov resda ne podira, a je v nižjem cenovnem razredu zelo spodoben telefonski motor. Strojno moč zaokrožijo trije gigabajti pomnilnika.

Zaslon meri po diagonali 5,65 palca in ima zelo spodobno ločljivost 2160 × 1080 pik. Ob zaslonu sta manjše čelo in brada, tako da je bralnik prstnih odtisov na zadnji stranici. Fotoaparat na zadnji strani ima dve leči in se odreže dovolj dobro, da se postavi ob bok telefonom s podobno cenovno postavko. Kljub temu pri cenejših napravah ne smemo nasedati obljubam o izjemnih sposobnostih zajema slik. V sončnem vremenu z obilico svetlobe bomo dobili zadovoljive slike. Čim temnejše bodo razmere, tem slabše bo. To velja za vse naprave v tem cenovnem razredu.

Huawei P Smart je soliden poceni telefon, ki pa ne preseže najboljših v tem segmentu. Predvsem je noro, da je mogoče enakovredne ali pa malo boljše naprave najti z logotipom Huawei oziroma Honor, ki je tudi ena od znamk podjetja Huawei. Te naprave se nikakor ne morejo izluščiti iz sence, ki jo oddaja Xiaomi Mi A1, ki je letos daleč najboljši poceni nakup. P Smart ima sicer nekaj postavk, s katerimi se mu postavi po robu, a je za dosti boljšo izkušnjo treba poseči po dražjem telefonu. Letos je odgovor na vprašanje, ali bi kupili telefon za 300 evrov ali manj, preprost: Xiaomi Mi A1. Šele okoli postavke 400 evrov ali več se lahko pogovarjamo o telefonih, ki so dovolj dobri, da jih je mogoče priporočiti namesto Xiaomija.

Huawei P Smart je soliden poizkus poceni telefona, a nič več kot to.

Huawei P Smart

Hitrost delovanja: 7.

Kakovost izdelave: 7,5.

Prodaja: Operaterji.

Cena: 300 EUR.

Za: Zaslon, Android 8.0.

Proti: Preobleka EMUI.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji