Objavljeno: 30.8.2016 | Avtor: Anže Tomić | Monitor September 2016

HTC Desire 825

Desire 820 je bil v zadnjih dveh letih eden najboljših telefonov nižjega cenovnega razreda. HTC je takrat v atraktivno ohišje zavil soliden zaslon in strojno moč, ki ni omagala ob prvi hujši bremenitvi. Seveda ni šlo za napravo, ki bi lahko konkurirala najdražjim modelom, a na našem preizkusu telefonov, cenejših od 300 evrov, je premagala konkurenco.

Ko je HTC predstavil Desire 825, so bila pričakovanja velika, saj smo upali, da bo ponovil vajo izpred dveh let in bomo zopet dobili telefon, ki se bo odlično znašel med zmogljivostmi in ceno. A HTC Desire 825 je korak nazaj. Velik korak nazaj. Gre za neprimerno slabši telefon, kot je bil njegov dve leti starejši predhodnik. Razlika je tolikšna, da bi ob pogledu na tehnične specifikacije morali telefonoma zamenjati imeni.

825 ima namreč procesor s štirimi jedri, ki računajo pri 1,6 GHz. Gre za stara jedra A7, ki jih dandanes redko gledamo v telefonih. Dve leti stari Desire 820 ima osemjedrni procesor. Z novejšimi jedri A53, ki so sicer nekoliko počasnejša. Štiri imajo namreč frekvenco 1,5 GHz, ostala so gigaherčna. Zakaj so se v HTCju tako odločili, vedo le sami. Pomnilnika je pri obeh dva gigabajta. Zaslon je enak, 5,5-palčni z ločljivostjo 1280 × 720 pik. Ohišje modela 825 je iz bolj cenene plastike. Kamera je popolnoma enaka kot pri predhodniku in zajema solidne fotografije. Ko preizkušamo telefone, vedno poženemo še teste aplikacije. Geekbench 3. 820 se je pri enojedrnih operacijah izkazal z 961, pri večjedrnih pa z 2901 točkami. HTC Desire 825, še enkrat: dve leti novejši telefon, je dosegel veliko slabša rezultata: 441 in 1506.

Več kot to dejansko ni vredno napisati, saj je HTC zapravil priložnost, da bi spet dostavil zelo dober telefon. HTC Desire 825 je šala. Zelo zelo slaba šala.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji