Objavljeno: 28.5.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Junij 2013 | Teme: nenehni testi

HP Laserjet MFP M575c

HP je v zadnjem času poslal na trg kar nekaj novih večopravilnih laserskih naprav, preizkusili pa smo model M575c, ki je med zmogljivejšimi takimi napravami. Gre za razmeroma veliko napravo, ki je s svojimi slabimi 50 kilogrami tudi med težjimi (čeprav kljub vsemu ne gre za samostoječo napravo na kolesih).

Naprava omogoča poleg barvnega tiska tudi optično branje, kopiranje in faksiranje, na vrhu je dodan samodejni podajalnik, s katerim podpira tudi optično branje in kopiranje na obe strani (podajalnik sicer sprejme do 100 listov naenkrat). V spodnjem predalu je prostora za 250 listov, zraven pa je še podajalnik (denimo za pisemske ovojnice in podobno), v katerega gre še 100 listov. Dokupimo lahko tudi predal za dodatnih 500 listov. Pri zmogljivejših napravah so vedno bolj priljubljeni veliki barvni zasloni – tega ima tudi M575c. Gre za osempalčni zaslon, občutljiv za dotik, ki je koristen tako pri nastavljanju kopiranja kot pri upravljanju tiskalnika.

Tiskalnik ima po privzetem omrežni vmesnik, ki podpira gigabitne hitrosti, seveda pa tudi USB. Še dva vmesnika USB sta namenjena priklopu zunanjih naprav (USB host), kar pomeni, da lahko tiskamo s pomnilnikov USB, oziroma optično beremo nanje. Dokupimo lahko tudi brezžični vmesnik WiFi, tiskalnik pa seveda podpira tako Applov standard AirPrint kot HPjev lastni ePrint.

Največja priporočena mesečna zmogljivost je 75.000 izpisov, to je v primerjavi s navadnimi laserskimi tiskalniki tega cenovnega ranga nekoliko malo, a je za večopravilne naprave bolj razumljivo. Pri hitrosti gre za enega izmed najhitrejših barvnih večopravilnih laserjev, navedena hitrost izpisa je 31 strani, tako barvno kot črno-belo. Naši rezultati so to številko potrdili, seveda pa velja bolj za daljše dokumente. Prva stran se natisne v osmih sekundah, to je zelo dober rezultat, po daljšem premoru potrebuje še šest sekund več. Zelo hiter je tudi pri uporabi samodejnega tiska na obe strani, tudi kopiranje je med hitrejšimi.

Tiskalnik ni med cenejšimi, saj velja več kot tri tisoč evrov, a je zelo dobro opremljen, ponuja pa tako hitrost kot kakovost. Cena črno-belega izpisa je solidna, barvnega pa malo manj.

HP Laserjet MFP M575c

Velikost (razred): A4 (dražji barvni).

Vmesniki: USB, omrežni.     

Ločljivost: 600 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 31 strani na minuto (črno-belo in barvno).

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + podajalnik za 100 listov, PCL5e/PCL6/PS, 1536 MB.

Prodaja: www.hp.com/si/retailpartnerji.

Cena: 3490 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 1,9 centa.

Cena natisnjene barvne strani: 12 centov.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Hitrost izpisa, možnosti razširitve, velik zaslon, občutljiv za dotik.

✗    Cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji