Objavljeno: 26.3.2024 | Avtor: Matej Šmid | Monitor April 2024

Honor Magic V2

Preklopni telefoni, še posebej tisti, ki se iz telefonske oblike prelevijo v tablico, kar nekako nočejo zaživeti in se med uporabniki prijeti. Samsung, denimo, prodaja že peto različico svoje rešitve, Galaxy Fold, kar nekaj takih telefonov pa so že pred leti predstavili tudi kitajski konkurenti. Eden od razlogov za nezanimanje uporabnikov je vsekakor visoka cena, saj takšni telefoni/tablice dosegajo cene celo do dva tisoč evrov.

Drugi razlog pa je bržkone to, da so takšni kombinirani telefoni nerodni za uporabo. Ko je tak preklopnik zložen, je namreč, logično, dvakrat debelejši kot sicer, kar pomeni, da je ... debel. Dandanes pa si v žepu nihče ne želi več imeti nekdanjega Nokijinega Communicatorja. Toda razvoj poteka hitro in kitajski (ne pa tudi korejski) proizvajalci so danes sposobni izdelati izredno tanke preklopne telefone/tablice, ki v zloženi obliki niso prav nič debelejši od navadnih telefonov. Tak je »brezguglovski« Huawei Mate X3, ki smo ga že preizkusili, in tak je tudi Honor Magic V2, ki smo ga v rokah imeli tokrat.

V zaprti obliki je Magic V2 popolnoma uporaben in celo lep ... telefon. Z velikim zaslonom, debelino, ki ne presega debeline, denimo, Samsungovega telefona Galaxy S24 Ultra, s hitrim delovanjem in z dovolj dobrim fotografskim sklopom. Ta sicer zmore le 2,5-kratni optični zum, toda ob pomoči velikega tipala in združevanja pik je mogoče brez izgube kakovosti približevati do 5×. Vgrajena je zelo zmogljiva baterija, ki uporabnika zlahka pripelje skozi delovni dan ali celo dva, res pa je, da je tako tudi zaradi zelo agresivnega ugašanja aplikacij v ozadju. Na začetku zato velja biti nekoliko previden. Nam se je namreč zgodilo, da je sistem ugasnil našo (Googlovo) budilko Clock in smo zato – zaspali. Naslednjič se to ni več zgodilo, saj smo aplikacijo ročno dodali med izjeme, ki naj se ne ugašajo.

V odprti obliki pa je Magic V2 res uporabna ... majhna tablica. Lahka, s sicer vidno sredinsko črto na zaslonu, vendar z res dobrim in s kontrastnim zaslonom AMOLED. Le z občutljivostjo na dotik smo imeli nekaj težav, saj je zaslon naše nekoliko suhe in »usnjene« prste včasih »preslišal«, spet drugič pa jih je zamenjal za členek, ki je v Honorjevem (in Huaweijevem) sistemu namenjen izdelavi zaslonskih posnetkov. Tudi na Honorjev (Huaweijev?) uporabniški vmesnik se je treba najprej nekoliko privaditi ali pa namestiti drug zaganjalnik (priporočamo Nova Launcher), vse ostalo pa enostavno deluje.

Nima pa V2 prav vsega, kar danes od vrhunskega telefona pričakujemo. Ne omogoča, denimo, brezžičnega polnjenja (Samsung Fold 5 in Huawei Mate X3 ga) in ni vodoodporen (Huawei in Samsung sta).

Vseeno pa je Magic V2 res impresiven kos strojne opreme. In ker je Honor »odcepljeni« del Huaweia in tako ne podlega ameriškim sankcijam, ima tudi nameščeno vse, kar danes na telefonih pričakujemo od Googla.

Odličen Honorjev korak torej, le še cena bi morala postati uporabniku prijazna ...

Honor Magic V2

preklopni telefon

Hitrost delovanja: 10

Kakovost izdelave: 10

Cena: 2.000 EUR

Za: Dovolj tanek in izredno uporaben telefon, izredno tanka in odlična mini tablica.

Proti: Visoka cena, telefon ni vodoodporen, ne podpira brezžičnega polnjenja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji