Objavljeno: 31.10.2023 | Avtor: Anže Tomić | Monitor November 2023

Honor 90

Honor 90, najnovejši model iz Honorjeve »številne« serije telefonov, ima ukrivljen in kričeč dizajn. Pridevnik kričeč si upamo zapisati predvsem zaradi fotografskih leč na zadnji strani, ki so postavljene v dve elipsi. Honor to estetiko uporablja že nekaj generacij, in če nič drugega ... No, izstopa. Prav tako se pri Honorju ne zmorejo odreči ukrivljenosti zaslona, ki telefon v roki naredi bolj »zdrsljiv«, tako da je uporaba ovitka skoraj nujna. V svetu, kjer večina proizvajalcev stavi na bolj oglate telefone s širokimi stranicami, Honor »brca« v drugo smer in tako kot pri obliki fotoaparata upa, da mu bo to prineslo prepoznavnost. Oziroma vsaj drugačnost.

Strojno je Honor 90 sicer zelo soliden telefon srednjega razreda, saj 12 GB pomnilnika in posodobljeni procesor Snapdragon 7 gen 1 zagotavljata tekoče delovanje. Shrambe je bilo v našem primeru 512 GB in nasploh Honor ohranja preverjeno formulo čim boljše strojne opreme ter hkrati varčevanja z vodoodpornostjo in brezžičnim polnjenjem.

6,7-palčnemu zaslonu AMOLED lahko očitamo le ukrivljenost, pohvalimo pa 120-herčno osveževanje. Pod njim je tudi bralnik prstnih odtisov, ki je dovolj hiter in natančen, da med uporabo ni bil nadležen.

Cena »pod 600 evri« se tako pozna predvsem pri fotoaparatu. Glavno tipalo ima sicer 200 megapik (MP) in je v dobrih svetlobnih pogojih dobro, precej slabše pa se obneseta ultraširoka leča 12 MP in nepotrebno »globinsko« tipalo 2 MP. Preseneti prednja kamera, ki ima 50 megapik in zajame presenetljivo podrobne portrete. Kamera ima sicer veliko »lepotilnih« možnosti, ki so še vedno bolj domena azijskih proizvajalcev, a se jih da tudi izklopiti.

Honorjeva androidna preobleka je manj nasičena s prednastavljenimi aplikacijami in tudi oblikovno dokaj umirjena, še vedno pa je veliko »izposojenega« oblikovanja iz iOS-a. A se Honor vsaj po tej plati vendarle oddaljuje od nekoč matičnega Huaweija.

Najbolj zbode dejstvo, da je Honor v tem telefonu obljubil le dve večji posodobitvi Androida in le tri leta varnostnih. Precej proizvajalcev namreč obljublja pet let posodobitev in med njimi je tudi Honor s svojimi dražjimi modeli. Ta odločitev resnično bega, saj Honor 90 stane 580 evrov in je v tem cenovnem razredu zelo dober konkurent, tako kratka podpora pa mu vzame kar nekaj točk.

Honor 90

Hitrost delovanja: 7,5

Kakovost izdelave: 8

Prodaja: Operaterji.

Cena: 580 EUR

Za: Soliden fotoaparat, dober zaslon.

Proti: Premalo obljubljenih posodobitev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji