Objavljeno: 27.8.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor September 2013 | Teme: nenehni testi

Epson L300

Model L300 se od vstopnega Epsonovega L110 navzven praktično ne razlikuje. Ohišje je videti povsem enako, spet najbolj opazimo posodo za barvilo, ki se drži desne strani tiskalnika. Spet gre za navaden tiskalnik in ne za večopravilno napravo, namenjen pa je domačim uporabnikom in majhnim pisarnam, ki potrebujejo ugoden izpis tudi pri barvnem tisku.

Pomembna novost so seveda nova črnila v stekleničkah. Ob tiskalniku dobimo komplet štirih barv, tokrat se hvalijo še z nižjo ceno izpisa kot pri sorodnem L110, to pa dosežejo tako, da novemu tiskalniku priložijo tri stekleničke s črno barvno (namesto ene). Barvo moramo natočiti na roke, vse skupaj traja nekaj minut, nato potrebuje tiskalnik še približno petnajst minut, da potegne dovolj barve v cevi, da se lahko lotimo postavitve. To seveda kasneje ni več potrebno. Pri premikanju tiskalnika pa moramo biti pozorni na kolesce, ki je na posodi za barvilo. Z njim zapremo dovod barvila v napravo in preprečimo morebiten izliv pri tovorjenju.

Kar zadeva hitrost, je naprava nekoliko hitrejša od sorodne L110. Po besedah izdelovalca zmore 9 strani črno-belega izpisa na minuto in štiri in pol strani pri uporabi barv. Nazivne hitrosti so zadnje čase razmeroma točne, to se je pokazalo tudi v tem primeru. Seveda pa je izpis še bistveno počasnejši ob visokih kakovostih in uporabi svetlečega papirja – na bitno sliko A4 na svetlečem papirju smo tako čakali dve minuti in pol (to je nekako povprečno).

Povsem solidna je tudi kakovost izpisa, glede na ceno oziroma uvrstitev tiskalnika pa bi si želeli kaj več kot le vmesnik USB. Seveda je poglavitna lastnost nizka cena izpisa, pri tem pa smo ceno izračunali enako kot pri vseh drugih tiskalnikih, torej ne da bi upoštevali dodatno barvilo, ki ga dobimo ob novem modelu. Cena je torej realnejša za daljšo dobo lastništva, je pa enaka kot pri drugih tokrat preizkušenih Epsonih – 0,2 centa za list črno-belega izpisa in 0,4 centa za list barvnega.

Epson L300

Toplotni brizgalnik.

Vmesniki: USB.

Cena: 218 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 0,2 centa.

Cena natisnjene barvne strani: 0,4 centa.

Prodaja: www.avtera.si.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ HITROST

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ KAKOVOST IZPISA

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ OPREMLJENOST

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena izpisa.

✗    Hitrost izpisa, cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji