Canon Powershot A490

Objavljeno: 30.3.2010 | Avtor: Žiga Veber | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Marec 2010 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Powershot A490 je Canonov vstopni model v svet digitalne fotografije. V primerjavi s predhodnikom A480 so ga vizualno nekoliko olepšali in zdaj na prvi pogled deluje kot nekoliko odebeljeni Ixus. Aparat je izdelan kakovostno, vendar že ob prvem stiku z njim opazimo, da gre za aparat nižjega cenovnega razreda.

Med prvimi ga izda zaslon, ki premore le 115.000 pik, sledi pa mu glasno premikanje objektiva, ki ima 3,3-kratno razmerje skrajnih goriščnic. Popačenje objektiva sicer ni veliko, vendar bi lahko bilo zaradi ozkega kota zajemanja tudi manj opazno. Za objektivom stoji tipalo z ločljivostjo 10 milijonov pik, ki sicer povsem dobro rabi, ko je svetlobe dovolj, ko pa je zmanjka in so v rabi nekoliko višje občutljivosti, pa je hitro opazne nekaj več zrnatosti. V pomoč ni niti stabilizacije slike, zaradi česar aparat za uporabo v slabših svetlobnih razmerah brez bliskavice ni primeren.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki