Canon Ixus 130

Objavljeno: 30.3.2010 | Avtor: Žiga Veber | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Marec 2010 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Preizkusili smo še najtanjšega Ixusa - model 130, ki so mu iz imena umaknili vselej navzoči IS, kljub temu da jo (stabilizacijo, namreč) ima.

Elegantno, zaobljeno in preprosto oblikovano aluminijasto ohišje se lahko pohvali z le 17,8 mm debeline, zaobljenost vseh robov pa lahko žal pripelje tudi do kakšnega zdrsa iz potnih rok. Kakovost izdelave je zelo dobra, razočara le škripajoča plastika vratc litijevega akumulatorja. Zelo minimalistično oblikovane so tudi vse tipke na aparatu, ki so skoraj vse poravnane s površino aparata. Zaradi tega jih je nekoliko teže pritiskati, predvsem štirismerna ni najbolj prilagojena pritiskom zajetnejših prstov. Zelo majhno je tudi stikalo za zumiranje na vrhu aparata, podobno pa je tudi tisto za preklop med načini delovanja. Pokrov, ki pokriva USB priključek in izhod HDMI, je žal zasnovan tako, da vselej ovira dostop do priključkov, saj ga ni moč dovolj široko odpreti.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki