Objavljeno: 29.10.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor November 2013 | Teme: nenehni testi

Brother MFC-9340CDW

Brotherjev novi model MFC-9340CDW nadaljuje tradicijo srednje zmogljivih barvnih večopravilnih naprav. Te navzven težko ločimo, obenem pa so tudi pri neposredni primerjavi razlike razmeroma majhne oziroma tesno povezane s ceno naprave.

MFC-9340CDW je srednje velika naprava, ki jo lahko imamo tudi na mizi. Ker tehta 23 kilogramov, ga sami raje ne bi premikali. Po glasnosti je primerljiv s podobnimi pisarniškimi napravami, torej se ga ob tisku jasno sliši, a ni katastrofalno. Na zgornji strani sta optični bralnik in podajalnik, ki omogoča optično branje na obe strani, podajalnik sicer drži do 35 listov hkrati. Pod njim je barvni zaslon, občutljiv za dotik, ki olajša delo z napravo.

Tiskalnik ima spredaj vmesnik USB, kamor lahko vtaknemo ključ USB, z njega pa neposredno tiskamo ali pa nanj shranimo optično prebrane dokumente. Zadaj je poleg še enega USB tudi omrežni vmesnik, vgrajen je tudi brezžični omrežni vmesnik. Slednji je poleg priklopa same naprave v omrežje namenjen tudi brezžičnemu tisku z mobilnih naprav, torej telefonov in tablic.

Naprava je namenjena srednje velikim in manjšim pisarnam, o čemer priča največja priporočena mesečna zmogljivost 30.000 izpisov na mesec. Samostojni laserski tiskalniki srednjega ranga imajo namreč zmogljivosti od 50.000 izpisov naprej. Spodaj je predal, v katerega lahko zložimo do 250 listov.

Pri Brotherju obljubljajo hitrost 22 strani na minuto, tako pri črno-belem kot pri barvnem tisku. Na naših preizkusih se je malenkost slabše obnesel, namerili smo 18,5 strani na minuto pri črno-belem tisku in nekoliko manj pri barvnem. Rezultati so glede na cenovno umestitev pravzaprav kar dobri, solidna je tudi hitrost izpisa prve strani, deset sekund. Pri tem velja poudariti, da so večopravilne naprave praviloma malenkost počasnejše od samostojnih laserskih tiskalnikov. Kakovost izpisa je povprečna.

Novinec je s ceno 600 evrov ravno na meji, ki jo večina kupcev postavlja za mejnik. Za to ceno dobimo zelo prilagodljivo in razmeroma hitro napravo, ki v enem paketu ponuja kar veliko. Slabost je nemara nekoliko višja cena izpisa, pri kateri si moramo seveda sami preračunati, ali se splača poseči po višjih cenovnih rangih ali ne.

Brother MFC-9340CDW

Velikost (razred): A4 (osnovni barvni).

Vmesniki: USB, omrežni, brezžični omrežni.     

Ločljivost: 600 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 22 strani na minuto (črno-belo in barvno).

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + podajalnik za posamezne liste, PCL6, 128 MB.

Prodaja: www.avtera.si.

Cena: 600 eur.

Cena natisnjene ČB strani: 3 cente.

Cena natisnjene barvne strani: 19 centov.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Hitrost izpisa, tisk na obe strani, kopiranje na obe strani, cena naprave.

✗    Cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji