Novice

 • Mladi genij, ki je nehote ustoličil Trumpa in brcnil Britance iz EU

  V svetu odmeva afera Cambridge Analytica, ki je prvikrat zares odkrito pokazala, kakšno moč imajo informacije ter kako je mogoče z analizo podatkov z družbenih omrežij krmiliti svet. V ospredju je podjetje Cambridge Analytica, ki ga je financiral ameriški republikanski milijarder Robert Mercer, soustanovila pa sta ga Alexander Nix in Steve Bannon, ki je bil na začetku Trumpovega mandata njegov glavni svetovalec.

  Objavljeno: 19.3.2018 15:00več
 • Tudi Twitter naj bi prepovedal oglase, povezane s kriptovalutami

  Pred kratkim smo pisali o tem, da je Facebook prepovedal oglase za finančne produkte in storitve, ki so povezani z zavajajočimi ali goljufivimi promocijskimi praksami.

  Objavljeno: 19.3.2018 12:00več
 • Huawei P20 naj bi bil 679 evrov

  Čez dober teden bodo pri Huaweiju predstavili novi zastavonoši, modela P20 in P20 Pro, v spletu pa so se že pojavile govorice o cenah obeh modelov.

  Objavljeno: 19.3.2018 09:00več
 • Pridobljeni podatki s Facebooka pripomogli k izvolitvi Trumpa

  Podjetje Cambridge Analytica, ki je sodelovalo pri Trumpovi analizi volivcev za ameriške volitve v letih 2014 in 2016, je s Facebooka pridobilo podatke o okrog 50 milijonih volivcev. Ti za to niso vedeli, le manjše število pa je dalo dovoljenje za zbiranje podatkov v druge namene.

  Objavljeno: 18.3.2018 19:00več
 • Projekt odprtih podatkov v EU se nadaljuje

  Evropska komisija je zelo zadovoljna z rezultati projekta za zbiranje in objavo javnih podatkov, ki so ga začeli leta 2015, zato se je odločila podaljšati razvoj portala European Data Portal, ki so ga ustvarili skupaj s podjetjem Capgemini.

  Objavljeno: 18.3.2018 08:00več
 • Microsoft skuša vsiliti uporabo brskalnika Edge za branje pošte

  Microsoft si na vse kriplje prizadeva, da bi povečal uporabo svoje brskalnika Edge, ki je sestavni del operacijskega sistema Windows. Po zadnjih podatkih sodeč, je Edge povsem spodletel poizkus vrnitve v bitko z vodilnimi spletnimi brskalniki. Statistike kažejo, da ga trenutno uporablja le okoli 4% uporabnikov svetovnega spleta, medtem ko vodilni Google Chrome prevladuje z 59% tržnim deležem.

  Objavljeno: 17.3.2018 10:00več
 • Microsoft Teams ob prvi obletnici dobiva nove funkcionalnosti

  Microsoftovo orodje za poslovno trenutno sporočanje in skupinsko sodelovanje Teams je pravkar obeležilo prvo obletnico obstoja, kar so pri Microsoftu izkoristili za najavo novih funkcionalnosti. Microsoft skuša s tem orodjem doseči več ciljev v enem mahu. Po eni strani želi doseči večji tržni delež pri spletnih orodjih za skupinsko delo, kot je priljubljeni Slack, po drugi strani pa želi združiti vse poslovne komunikacije in nadomestiti dosedanjo platformo Skype for Business.

  Objavljeno: 16.3.2018 09:00več
 • Število podatkovnih centrov bo še hitreje naraščalo

  Čeprav bi lahko pričakovali, da se v časih storitev v oblaku potrebe po novih zasebnih podatkovnih centrih zmanjšujejo, raziskave kažejo prav nasprotno. Nedavna letna anketa organizacije AFCOM, ki združuje strokovnjake iz področja upravljanja podatkovnih centrov, kaže na to, da večina podjetij v prihodnjih načrtuje nove podatkovne centre in posodabljanje obstoječih.

  Objavljeno: 15.3.2018 20:00več
 • Podjetja, ki vpeljujejo IoT, vlagajo tudi v digitalne dvojčke

  Preizkušanje in vpeljava novih tehnologij v produkcijsko okolje je vselej težavna naloga, povezana z različnimi tveganji. Toda danes je mogoče izdelati digitalni model, tako imenovan digitalni dvojček (digital twin) nekega izdelka, strukture, sistema ali procesa, v katerem je nato laže simulirati vpliv nove tehnologije, kot bi to počeli v produktih ali produkciji.

  Objavljeno: 15.3.2018 17:00več
 • Tu je nov Raspberry Pi 3B+

  Britanci še vedno pridno posodabljajo svoj fenomen kartičnega računalnika, ki se imenuje Raspberry Pi in je pred petimi leti povzročil pravo revolucijo. Danes je izšla verzija Raspberry Pi 3B+, ki nadgrajuje pred dvema letoma predstavljeno model 3. Prinaša številne izboljšave, še vedno pa ohranja ugodno ceno, ki znaša 35 dolarjev.

  Objavljeno: 14.3.2018 19:00več
ph