Novice

 • Naročite se na MONITOR in izkoristite ugodnost!

  Izžrebali bomo deset naročnikov, ki bodo prejeli prenosno baterijo za mobilni telefon in druge prenosne naprave, zmogljivost baterije je kar 8000 mAh (pri večini telefonov to zadošča za dve do tri dodatne polnjenje).

  Objavljeno: 27.6.2017 10:00več
 • Izšel je novi, poletni Monitor!

  Poletje je le tu, za branje na plaži pa je izšla nova številka revije Monitor. Tokrat smo se po enem letu znova lotili pametnih televizorjev, velikosti 55 palcev (čeprav je bilo tudi par manjših odstopanj). Na preizkusu se je nabralo 12 različnih modelov petih znamk, glavni izvleček preizkusa pa je, da slabih televizorjev praktično ni več. Vsi preizkušeni modeli se hvalijo z visoko ločljivostjo 4K, vse pogostejša je uporaba operacijskega sistema Android, v rokah pa smo imeli še webOS in Firefox OS.

  Objavljeno: 27.6.2017 07:00več
 • Težava z Monitorjevim DVDjem

  Spoštovani naročniki in kupci Monitorja s priloženim DVDjem.

  Objavljeno: 27.6.2017več
 • Samsung z rekordno domačo (korejsko) prodajo S8 in S8+

  Pri Samsungu so objavili, da so v domači Južni Koreji prodali čez 1,3 milijonov telefonov Galaxy S8 in S8+.

  Objavljeno: 26.6.2017 15:00več
 • Apple Watch s polovičnim tržnim deležem

  Po podatkih analitskega podjetja Strategy Analytics ima Apple vodilni položaj pri pametnih napravah, ki jih nosimo na sebi.

  Objavljeno: 26.6.2017 09:00več
 • V spletu objavljena izvorna koda Windows 10  

  Pri Microsoftu so potrdili, da se je v zadnjih dneh v spletu pojavilo nekaj izvorne kode operacijskega sistema Windows 10.

  Objavljeno: 25.6.2017 10:00več
 • Podjetje Smart Com in Elektroinštitut Milan Vidmar vabita na mednarodni hackathon HackElect

  V oktobru bo potekalo dvodnevno tekmovanje kreativnih posameznikov, ki razmišljajo izven okvirov, z namenom najti inovativne rešitve na področju elektroenergetike in tehnologij »pametnih omrežij«.

  Objavljeno: 23.6.2017 15:00več
 • WannaCry preprečil pošiljanje prometnih kazni

  V Avstraliji (v mestu Melbourne) se je petinpetdeset prometnih kamer okužilo z kripto-virusom WannaCry, policija je zaradi okužbe preklicala 590 različnih kazni (večinoma za prekomerno hitrost in vožnjo čez rdečo luč). Do okužbe naj bi prišlo preko okuženega USB ključka v začetku meseca, virus se je sam razširil po mreži kamer. Virus so opazili, ker so se kamere prepogosto vnovič zaganjale. Pomočnik direktorja policije je povedal, da so kazni, za katere sicer menijo, da so bile pravilno podane, preklicali predvsem zaradi pomembnosti zaupanja javnosti v sistem.  

  Objavljeno: 23.6.2017 14:00več
 • YouTube z 1,5 milijardo uporabnikov na mesec

  V Los Angelesu se v teh dneh odvija konferenca VidCon, namenjena ustvarjalcem spletnega videa (predvsem na spletišču YouTube). Ob tem je predsednica uprave tega podjetja, Susan Wojcicki, podela nekaj statistik o rasti.

  Objavljeno: 23.6.2017 10:00več
 • Imagination Technologies naprodaj

  Pred kratkim smo pisali o Applovi nameri, da nameravajo v naslednjih dveh letih preiti na lastne grafične procesorjev s svojih mobilnih napravah. Doslej so uporabljali procesorje britanskega podjetja Imagination Technologies, po objavi novice so delnice tega podjetja v trenutku strmoglavile v vrednosti.

  Objavljeno: 22.6.2017 13:00več
ph