Novice

 • Android 8.0 se imenuje Oreo

  Prispela je nova, že osma verzija Androida. Google se še vedno drži uveljavljenega pravila in vsako naslednjo verzijo poimenuje tako, da njena začetnica v abecedi sledi začetnici predhodne verzije. Androidu Nougat tako sledi Android Oreo, ki ga je Google v skladu z imenom včeraj predstavil v New Yorku pred prvo tovarno keksov Oreo.

  Objavljeno: 22.8.2017več
 • Avstralija bo blokirala pirate

  Avstralsko sodišče je tamkajšnjim ponudnikom interneta ukazalo blokado 59 spletnih strani ter 127 domen, ki ponujajo piratske vsebine.

  Objavljeno: 21.8.2017 10:00več
 • Nadomestni zasloni kot orodje hekerjev?

  Nova študija izraelskih raziskovalcev razkriva, da so pametni telefoni z nadomestnimi zasloni ranljivi.

  Objavljeno: 21.8.2017 08:00več
 • Xiaomi Mi Mix 2

  Med tem, ko cel svet čaka na uradno predstavitev novega Applovega iPhona, ki bo imel menda zaslon do robov, je videti, da bo prava poslastica za ljubitelje telefonov z velikimi zasloni brez robov prišla iz Kitajske.

  Objavljeno: 20.8.2017 01:00več
 • Pametni merilnik

  Mladi startup z imenom Instrumments obljublja precej natančnejše, bolje organizirane in celo bolj zabavne meritve dolžine, kot to danes počnemo s klasičnimi merilnimi trakovi. Njihov izdelek s preprostim imenom 01 na prvi pogled zgleda kot pisalo, vendar se v njem nahaja precizna merilna naprava, ki zna izmeriti dolžino z natančnostjo 0,1 milimetra.

  Objavljeno: 20.8.2017 01:00več
 • Alibaba Cloud želi svoj prostor v oblaku

  Kitajski spletni veletrgovec se po zgledu Amazona in njihovega oddelka AWS vse bolj usmerja v ponudbo gostovanja računalniških storitev v oblaku. Nedavno so oznanili lep mejnik, milijon plačljivih uporabnikov, njihova rast pa presega tisto na zahodu, saj so v zadnjem četrtletju zabeležili 96% rast prihodkov.

  Objavljeno: 19.8.2017 01:00več
 • Norveška gradi največji podatkovni center na svetu

  Skandinavske države so že nekaj časa zelo priljubljena destinacija za gradnjo podatkovnih centrov, pretežno zaradi ugodnih klimatskih pogojev in naravnih načinov za hlajenje, pa tudi zaradi pametne lokalne politike, ki za vzpostavitev takih centrov nudi pomembne olajšave za vlagatelje.

  Objavljeno: 18.8.2017 01:00več
 • Nokia se vrača v polnem sijaju

  Podjetje HMD Global, ki je odkupilo blagovno znamko mobilnih telefonov Nokia, je predstavil nov najzmogljivejši model, s katerim bodo skušali povrniti nekdanjo slavo. Novi model s preprostim imenom Nokia 8 bo zanimiv še posebej za snemalce večpredstavnih vsebin in oddajana v živo.

  Objavljeno: 17.8.2017 01:00več
 • Intelovi procesorji Ice Lake z 10-nm arhitekturo

  Intel je razkril naslednje korake v razvoju mikroprocesorjev, ki bodo predvidoma že v naslednjem letu pripeljali do izdelkov z 10-nm arhitekturo. Intel sicer redno objavlja svojo razvojno pot, a so tokrat pohiteli z napovedovanjem kar treh nadaljnjih generacij, najbrž zaradi grožnje, ki jo predstavlja AMD s svojimi najnovejšimi procesorji Ryzen Threadripper. Ti kot kaže po zmogljivosti presegajo pravkar predstavljeni najzmogljivejši izdelek Core i9, kar Intelu seveda ni všeč.

  Objavljeno: 17.8.2017 01:00več
 • Amazonove novosti za lažjo migracijo aplikacij in podatkov

  Amazon je v New Yorku gostil letno konferenco AWS Summit, posvečeno rešitvam in storitvam v oblaku Amazon Web Services (AWS). Pri Amazonu menijo, da je glavna ovira za še hitrejši prehod poslovnih sistemov v oblak težavnost pri prenosu aplikacij in podatkov, zato je to bila glavna tema letošnjega srečanja.

  Objavljeno: 16.8.2017 01:00več
ph