Teme - apple

 • Apple zaradi Brexita dviguje cene

  Pri Applu bodo v naslednjih dneh dvignili cene aplikacij na App Store za uporabnike iz Velike Britanije. Cene se naj bi dvignile za okoli 25%, gre pa za odziv na Brexit in na to povezan padec vrednosti funta. Aplikacija, ki je v ZDA veljala 0,99 dolarja, je do sedaj v Veliki Britaniji veljala 0,79 funta, po novem pa bo 0,99 funta. Podražitve naj bi se zgodile tudi pri glasbi in videu. Nekaj sprememb naj bi bilo tudi v Turčiji (spet zaradi padca vrednosti Turške Lire) in v Indiji (tam pa zaradi spremembe pri davkih). Angleški funt je sicer od Brexita v primerjavi z dolarjem padel za dobrih 18 odstotkov.

  Objavljeno: 19.1.2017 09:00več
 • Pripravlja Apple še nekaj zmogljivejših MacBookov?

  Ob predstavitvi novih Applovih MacBookov je kar nekaj novinarjev in zahtevnih uporabnikov kritiziralo Apple, da so ponudili premalo. Konkretni kamen spotike je pomnilnik, ki ga ponujajo največ 16 GB. Sodeč po novih govoricah pa naj bi pri Applu tekom letošnjega leta ponudili tudi model z 32 GB pomnilnika in novejšimi Intelovimi procesorji Kaby Lake. Ob tem naj bi manjši prenosnik dobil tudi možnost 16 GB pomnilnika.

  Objavljeno: 17.1.2017 13:00več
 • Razširitvene enote za Applove prenosnike izredno popularne

  Apple je pred nekaj meseci predstavil novo serijo prenosnikov MacBook Pro, ki jim "manjka" večina popularnejših vmesnikov. Tako nimajo klasičnega USBja, HDMIja ter mrežnega vmesnika, namesto tega dobimo le štiri vmesnike USB-C. Ti so sicer zelo fleksibilni, saj z adapterji podpirajo res širok nabor različnih priklopov.

  Objavljeno: 17.1.2017 10:00več
 • iOS bo Applu kmalu prinesel že skoraj bilijon dolarjev prihodkov

  Kljub velikanski svetovni priljubljenosti Applovih telefonov iPhone in drugih izdelkov na temelju iOS, se večinoma ne zavedamo povsem, kako velika uspešnica je postala platforma, ki letos praznuje 10 let obstoja. Apple je v desetih letih prodal 1,2 milijarde telefonov iPhone, s čimer je to postal najuspešnejši izdelek vseh časov, sploh če pomislimo njegovo še razmeroma kratko življenje.

  Objavljeno: 13.1.2017 01:00več
 • Apple odstranil podatek o preostalem času akumulatorja

  Apple je z novo programsko nadgradnjo sistema macOS odstranil možnost, da nam prenosnik pove, koliko časa bo predvidoma še zdržal na akumulatorju, torej čez koliko časa se iztroši baterija. Še vedno sicer kaže ikono, a nanjo ne moremo več klikniti, zato nam ne pokaže bolj natančne številke. To so naredili zaradi velikih variacij, ki so jo uporabniki opazili pri njihovih najnovejših prenosnikih.

  Objavljeno: 14.12.2016 14:00več
 • Apple Pay sprejema že 35% ameriških trgovcev

  Apple je na konferenci Code Conference v San Franciscu oznanil, da je mobilni sistem plačevanja Apple Pay dosegel pomemben mejnik v razvoju. 35% pokritost ameriškega trga je dejansko lep uspeh za tehnologijo, ki je stara komaj dobri dve leti. Za primerjavo, ob prvotni predstavitvi je Apple skupaj s partnerji lahko za mobilna plačila zagotovil le okoli 4% pokritost na državni ravni.

  Objavljeno: 8.12.2016 01:00več
 • Applove težave s kakovostjo telefonov na Kitajskem

  Ravno ko se nekako zaključuje afera s Samsungovimi nevarnimi telefoni Note7, se na daljnem vzhodu začenja nova dogodivščina s telefoni, ki se brez očitnega razloga vnamejo ali eksplodirajo. Le da je tokrat vpleten Apple, specifično - njihovi telefoni prejšnjih generacij iPhone 6 in 6S ter različice Plus.

  Objavljeno: 7.12.2016 01:00več
 • Apple posredno potrjuje usmeritev v samovozeča vozila

  V zadnjih mesecih smo bili priča številnim ugibanjem in domnevnim dokazom, da se Apple podaja tudi na področje avtomobilov, bolj specifično pa področja samodejne vožnje. Govorice so šle najprej v smeri tega, da Apple pripravlja svoje vozilo, do kasnejših ugibanj, da bodo za prihodnje avtomobile nudili samo tehnologijo s temeljem na umetni inteligenci. Toda Apple doslej prav ničesar ni javno komentiral, kaj šele potrdil ali zanikal.

  Objavljeno: 5.12.2016 01:00več
 • Vodja testiranja Foxconnu odtujil 5700 telefonov

  Iz Tajvana prihaja novica o pokvarjenem vodji testiranja v podjetju Foxconn. Zaposleni vodstveni delavec z imenom Tsai je podjetju, ki med drugim izdeluje tudi Applove pametne telefone, med letoma 2013 in 2014 s pomočjo osmih sostorilcev ukradel reci in piši 5700 telefonov iPhone. Jabolčne telefone z oznako 5 in 5S je nato prodal na črnem trgu in si pridobil protipravno premoženje v višini dobrega poldrugega milijona ameriških dolarjev. Nečedne aktivnosti so v podjetju ugotovili šele ob letošnji reviziji. Pokvarjenemu vodji testiranja grozi do deset let zapora.

  Objavljeno: 4.12.2016 08:00več
 • Huawei, številka ena med Androidi

  Kitajski proizvajalec telefonov z operacijskim sistemom Android Huawei je na prestolu kot najuspešnejši izdelovalec mobilnih naprav z Googlovim sistemom prvič v zgodovini zamenjal dosedanjega prvaka Samsunga. Čeprav je slednji tudi v tretjem četrtletju 2017 prodal več telefonov kot tekmeci, ga je katastrofa z imenom Note 7 stala precejšnjega dela dobička. Preden začnemo Kitajcem vsi ploskati, moramo vedeti, da je delež podjetja Huawei na trgu tudi v vlogi Androidnega kralja zgolj 2,4 %. Večina dobička, ki ga prinesejo mobilne naprave, gre namreč v žep resničnega vladarja mobilne scene. Car z enaindevetdesetimi odstotki mobilne pogače živi v Cupertinu, ZDA, sliši pa na ime Apple.

  Objavljeno: 29.11.2016 10:00več
ph