Teme - apple

 • Ali ima iPhone 8 težave z akumulatorji?

  Videti je, da ima tudi Apple svojevrstno težavo z akumulatorji in to v najnovejšem telefonu iPhone 8 Plus. Po poročanju sicer majhnega števila kupcev so se akumulatorji v njihovih telefonih iz neznanega razloga napihnili in povzročili, da je zaslon odstopil iz ohišja naprave. Za razliko od lanskoletnega škandala, ko so akumulatorji vgrajeni v telefone Galaxy Note 7 eksplodirali oziroma zagoreli, je Applova težava sicer nenevarna, a zato nič kaj prijetna za lastnike.

  Objavljeno: 11.10.2017 01:00več
 • Zgodba z Applovimi davki na Irskem na Evropsko sodišče

  Zgodba z Applovim izmikanjem plačila davkov na Irskem postaja čedalje bizarnejša. Potem ko je Evropska komisija ugotovila nepravilnosti in Irski naložila izterjavo 13 milijard evrov neplačanih davkov, se je Apple pritožil, Irska pa zahtevo Komisije ignorirala. Sedaj Evropska komisija na Evropskem sodišču toži – Irsko.

  Objavljeno: 7.10.2017 18:00več
 • Applova priporočila za FaceID kažejo na pomanjkljivosti

  Pri Applu so objavili nekaj varnostnih priporočil za novo funkcijo FaceID, te kažejo na nekatere omejitve novega sistema.

  Objavljeno: 29.9.2017 12:00več
 • IKEA prva s podporo za nadgrajeno resničnost

  IKEA je prvi izmed velikih proizvajalcev, ki je podprl Applovo platformo za nadgrajeno resničnost ARKit. Sočasno s predstavitvijo nove generacije telefonov, ki podpirajo tehnologijo ARKit, so uradno predstavili svojo aplikacijo, ki se imenuje IKEA Place. Z njo bodo lahko kupci izdelke družbe IEKA natančno umestili v svoje stanovanje in ocenili videz in primernost še pred nakupom.

  Objavljeno: 13.9.2017 01:00več
 • Uradno: Apple iPhone X, iPhone 8, Watch 3 in TV 4K

  Apple je na dolgo pričakovanem dogodku, prvič prirejenem na novem sedežu družbe Apple Park (zgradba, ki spominja na ogromno vesoljsko ladjo), specifično pa v imenitnem teatru z imenom Stevea Jobsa, predstavil tri nove telefone, novo generacijo zapestne ure in nov predvajalnik večpredstavnih vsebin. Po drugi strani pa javnost ni zvedela skoraj nič novega, saj se je večina predhodno pricurljanih podrobnosti v javnost izkazala za točne.

  Objavljeno: 13.9.2017 01:00več
 • Apple iPhone X in dvakrat iPhone 8

  Le nekaj dni pred uradno predstavitvijo nove generacije telefonov iPhone so na dan pricurljale praktično dokončne potrditve o imenih novih modelov. Izdal jih je sam Apple, ki je njihovo ime zapisal v pravkar objavljeno dokončno kodo operacijskega sistema iOS 11, dostop do tega pa je novinarjem bržkone izdal eden izmed Applovih uslužbencev.

  Objavljeno: 11.9.2017 01:00več
 • Čez dober teden predstavitev novega iPhone

  Pri Applu so napovedali posebni dogodek, glede na datum in dosedanje govorice naj bi na njem predstavili novo generacijo naprav iPhone. Dogodek bo dvanajstega septembra v novi dvorani, imenovani Steve Jobs Theater, ki je del novega poslovnega kampusa, ki ga počasi dokončujejo.

  Objavljeno: 4.9.2017 08:00več
 • Apple bo zaposlene prevažal z avtonomnimi vozili

  Novinar časnika The New York Times, Daisuke Wakabayashi razkriva, da Apple pripravlja avtonomno vozilo, ki bo zaposlene prevažalo od starega delovnega mesta v Palo Altu do novega v središču Infinite Loop.

  Objavljeno: 23.8.2017 12:00več
 • Apple prodira tudi na področju IT

  Apple je najbolj uspešno računalniško podjetje, toda to velja za potrošniške izdelke, mar ne? Napaka! Pri družbi Gartner so izračunali, da je v zadnjih dveh letih Apple postal največji dobavitelji tudi na področju IT rešitev v podjetjih. Z 218 milijardami dolarjev prihodkov iz naslova IT je 79 milijard dolarjev pred drugim, Samsungom, na tretje mesto pa se je prebil Google. Microsoft, ki je tu kraljeval še pred samo nekaj leti, je s 85 milijardami dolarjev šele na četrtem mestu, še slabše pa je postavljen IBM, ki je pred Microsoftom domala povsem obvladoval poslovno informatiko.

  Objavljeno: 15.7.2017več
 • Imagination Technologies naprodaj

  Pred kratkim smo pisali o Applovi nameri, da nameravajo v naslednjih dveh letih preiti na lastne grafične procesorjev s svojih mobilnih napravah. Doslej so uporabljali procesorje britanskega podjetja Imagination Technologies, po objavi novice so delnice tega podjetja v trenutku strmoglavile v vrednosti.

  Objavljeno: 22.6.2017 13:00več
ph