Teme - apple

 • Apple prodira tudi na področju IT

  Apple je najbolj uspešno računalniško podjetje, toda to velja za potrošniške izdelke, mar ne? Napaka! Pri družbi Gartner so izračunali, da je v zadnjih dveh letih Apple postal največji dobavitelji tudi na področju IT rešitev v podjetjih. Z 218 milijardami dolarjev prihodkov iz naslova IT je 79 milijard dolarjev pred drugim, Samsungom, na tretje mesto pa se je prebil Google. Microsoft, ki je tu kraljeval še pred samo nekaj leti, je s 85 milijardami dolarjev šele na četrtem mestu, še slabše pa je postavljen IBM, ki je pred Microsoftom domala povsem obvladoval poslovno informatiko.

  Objavljeno: 15.7.2017več
 • Imagination Technologies naprodaj

  Pred kratkim smo pisali o Applovi nameri, da nameravajo v naslednjih dveh letih preiti na lastne grafične procesorjev s svojih mobilnih napravah. Doslej so uporabljali procesorje britanskega podjetja Imagination Technologies, po objavi novice so delnice tega podjetja v trenutku strmoglavile v vrednosti.

  Objavljeno: 22.6.2017 13:00več
 • Posodobitvi jabolčnih operacijskih sistemov

  Poleg pametnega zvočnika, hitrejših in boljših iPadov, iMacov ter Macbookov so v Kaliforniji na konferenci ljubiteljev ugriznjenega jabolka WWDC predstavili tudi naslednji posodobitvi obeh operacijskih sistemov podjetja Apple.

  Objavljeno: 6.6.2017 10:00več
 • Profesionalni iPad želi postati prenosnik

  Na Applovi konferenci WWDC v Kaliforniji smo videli novo tablico iPad Pro z lastnostmi, ki se jih ne bi sramoval niti prenosnik Macbook.

  Objavljeno: 6.6.2017 08:00več
 • Apple predstavil zvočnik s Siri

  Po Googlu in Amazonu je svoj zvočnik z digitalno pomočnico predstavil tudi Apple.

  Objavljeno: 6.6.2017 07:00več
 • Applova naprava odgovorna za strmoglavljenje letala?

  Pri Applu so v petek objavili, da s francoskimi oblastmi sodelujejo pri preiskavi leta 2016 nad Sredozemljem strmoglavljenega letala.

  Objavljeno: 28.5.2017 14:00več
 • Apple zakrpal 66 lukenj

  Ta teden je Apple izdal popravke za svojo programsko opremo, v katerih je skupno zakrpal kar 66 ranljivosti. Veliko lukenj v macOS, iOS, Safariju in iTunes so odkrili na letošnjem tekmovanju Pwn2Own, ki je marca potekalo v Vancouvru na konferenci CanSecWest. Po oceni organizatorja Zero Day Initiative je 35 odstotkov sedaj zakrpanih lukenj znanih zaradi Pwn2Own. Tedaj so si tekmovalci za njihovo odkritje prislužili 143.000 dolarjev.

  Objavljeno: 18.5.2017 05:00več
 • Apple iTunes v Microsoftovi trgovini

  Program Apple iTunes v resnici umira, na obroke, saj lahko z današnjimi iPhoni in iPadi v celoti upravljamo tudi brez tega dinozavra iz preteklosti. Pa vendar se nekomu, ni jasno, ali je to Microsoft ali Apple, zdi, da je to program, ki na Windows ne sme manjkati.

  Objavljeno: 12.5.2017 11:00več
 • Apple ustavil plačila Qualcommu

  Apple meni, da Qualcomm za uporabo patentirane tehnologije zaračunava preveč, zato je do nadaljnjega ustavil vsa plačila z dotičnega naslova.

  Objavljeno: 29.4.2017 10:00več
 • Apple pripravlja nove zmogljive namizne računalnike

  Apple je v zadnjih letih podjetje, ki izdeluje telefone, zraven pa v občutno manjši meri še računalnike. Tako kažejo njihovi poslovni rezultati, pa tudi hitrost razvoja in objave novih izdelkov. Njihov najzmogljivejši namizni računalnik, imenovan preprosto Mac Pro, se prodaja v enaki konfiguraciji že tri leta, vse od njegove splavitve v začetku leta 2014. To je v računalništvu cela večnost, sploh za napravo takega cenovnega in zmogljivostnega ranga.

  Objavljeno: 6.4.2017 08:00več
ph