Teme - apple

 • Apple ustavil plačila Qualcommu

  Apple meni, da Qualcomm za uporabo patentirane tehnologije zaračunava preveč, zato je do nadaljnjega ustavil vsa plačila z dotičnega naslova.

  Objavljeno: 29.4.2017 10:00več
 • Apple pripravlja nove zmogljive namizne računalnike

  Apple je v zadnjih letih podjetje, ki izdeluje telefone, zraven pa v občutno manjši meri še računalnike. Tako kažejo njihovi poslovni rezultati, pa tudi hitrost razvoja in objave novih izdelkov. Njihov najzmogljivejši namizni računalnik, imenovan preprosto Mac Pro, se prodaja v enaki konfiguraciji že tri leta, vse od njegove splavitve v začetku leta 2014. To je v računalništvu cela večnost, sploh za napravo takega cenovnega in zmogljivostnega ranga.

  Objavljeno: 6.4.2017 08:00več
 • Pripravljajo pri Applu lastni grafični procesor za iPhone?

  Podjetje Imagination Technologies Group je objavilo, da naj bi Apple začel z izdelavo lastnih grafičnih procesorjev za svoje telefone in bodo tako opustili procesorje omenjenega podjetja. To se sicer ne bo zgodilo čez noč, temveč naj bi pri Applu prenehali z uporabo tehnologije podjetja Imagination v dobrem letu ali dveh.

  Objavljeno: 3.4.2017 15:00več
 • V Avstraliji plačevanje na iPhonu le z Apple Pay

  Avstralska agencija za varstvo konkurence (ACCC) je odločila, da se tamkajšnje banke ne smejo skupaj in usklajeno, torej v konzorciju, pogajati z Applom glede uporabe tehnologije NFC za brezstično plačevanje z mobilnim telefonom. Odločitev je hud udarec za avstralske banke in kot naročena za Apple, ki bo s tem še utrdil svoj položaj na trgu.

  Objavljeno: 31.3.2017 23:55več
 • Apple razmišlja o prenosniku, ki bi ga poganjal telefon

  Apple se je s patentno prijavo pridružil številnim proizvajalcem, ki razmišljajo o računalniku prihodnosti, ki bi ga poganjala mobilna naprava.

  Objavljeno: 24.3.2017 08:00več
 • Applov oblak v nevarnosti?

  Turški hekerji z imenom Turkish Crime Family trdijo, da imajo v lasti prijavne podatke za več kot 600 milijonov uporabnikov Applovega oblaka iCloud. Če jim podjetje iz Cupertina do 7. aprila ne plača 150.000 ameriških dolarjev odkupnine, grozijo, da bodo uporabnikom na daljavo izbrisali naprave, povezane v oblak.

  Objavljeno: 23.3.2017 09:00več
 • Apple odslej brez kobalta iz Konga

  Apple je sporočil, da ne bo več kupoval kobalt iz rudnikov v Kongu, kjer so zaposleni otroci, ki v nemogočih razmerah rudarijo kobaltovo rudo.

  Objavljeno: 5.3.2017 05:00več
 • Apple s prepoznavo obraza

  Že vrabci na strehi čivkajo, da bo Apple naslednjemu modelu telefona iPhone odstranil osrednji gumb, v katerem se skriva tipalo za branje prstnih odtisov (enako kot bo to storil Samsung na svojem Galaxy S8). Posledično se poraja vprašanje, ali bodo v Cupertinu omogočili drug način identifikacije uporabnika. Kaže, da je odgovor pritrdilen, Apple naj bi po zadnjih informacijah za vsoto nekaj milijonov evrov kupil izraelsko podjetje RealFace, ki se ukvarja s strojnim prepoznavanjem obraza. V Cupertinu novice niso uradno komentirali, a kjer je dim, je tudi ogenj. Apple mrzlično išče nov način prijave v mobilni sistem in kaj lahko ga je našel v natančni izraelski tehnologiji, ki deluje v najrazličnejših delovnih pogojih. Izraelci so uradno spletno stran podjetja že odstranili.

  Objavljeno: 20.2.2017 08:00več
 • Apple posodablja mobilno tržnico

  Prihajajoča posodobitev Applovega mobilnega operacijskega sistema iOS (10.3) bo med drugim vsebovala mehanizem, ki bo razvijalce omejil pri nadležnem moledovanju uporabnikov za pozitivno kritiko njihovega izdelka. Sleherni programer bo neželeno sporočilo v aplikaciji uporabniku lahko prikazal le trikrat letno, obenem pa bo posameznik s posebno nastavitvijo lahko tovrstne motnje po želji tudi popolnoma izklopil. Dobra novica za razvijalce je, da bodo uporabniki kritike poslej pisali kar znotraj samih aplikacij, odgovarjanje nanje pa bo razvijalcem olajšano s svežim programskim vmesnikom Reviews API.

  Objavljeno: 25.1.2017 08:00več
 • Apple zaradi Brexita dviguje cene

  Pri Applu bodo v naslednjih dneh dvignili cene aplikacij na App Store za uporabnike iz Velike Britanije. Cene se naj bi dvignile za okoli 25%, gre pa za odziv na Brexit in na to povezan padec vrednosti funta. Aplikacija, ki je v ZDA veljala 0,99 dolarja, je do sedaj v Veliki Britaniji veljala 0,79 funta, po novem pa bo 0,99 funta. Podražitve naj bi se zgodile tudi pri glasbi in videu. Nekaj sprememb naj bi bilo tudi v Turčiji (spet zaradi padca vrednosti Turške Lire) in v Indiji (tam pa zaradi spremembe pri davkih). Angleški funt je sicer od Brexita v primerjavi z dolarjem padel za dobrih 18 odstotkov.

  Objavljeno: 19.1.2017 09:00več
ph