Teme - ios

 • Apple posodablja mobilno tržnico

  Prihajajoča posodobitev Applovega mobilnega operacijskega sistema iOS (10.3) bo med drugim vsebovala mehanizem, ki bo razvijalce omejil pri nadležnem moledovanju uporabnikov za pozitivno kritiko njihovega izdelka. Sleherni programer bo neželeno sporočilo v aplikaciji uporabniku lahko prikazal le trikrat letno, obenem pa bo posameznik s posebno nastavitvijo lahko tovrstne motnje po želji tudi popolnoma izklopil. Dobra novica za razvijalce je, da bodo uporabniki kritike poslej pisali kar znotraj samih aplikacij, odgovarjanje nanje pa bo razvijalcem olajšano s svežim programskim vmesnikom Reviews API.

  Objavljeno: 25.1.2017 08:00več
 • iOS bo Applu kmalu prinesel že skoraj bilijon dolarjev prihodkov

  Kljub velikanski svetovni priljubljenosti Applovih telefonov iPhone in drugih izdelkov na temelju iOS, se večinoma ne zavedamo povsem, kako velika uspešnica je postala platforma, ki letos praznuje 10 let obstoja. Apple je v desetih letih prodal 1,2 milijarde telefonov iPhone, s čimer je to postal najuspešnejši izdelek vseh časov, sploh če pomislimo njegovo še razmeroma kratko življenje.

  Objavljeno: 13.1.2017 01:00več
 • Super Mario Run podrl rekorde na App Store

  Japonski Nintendo je predstavil prvo lastno aplikacijo za Applov iOS, ta pa je v prvem dnevu podrla vse rekorde pri prenosih. Gre za igro Super Mario Run, v kateri nadzorujemo znanega vodovodarja med tekanjem po nivojih, polnih pasti in nepridipravov. Igra je prehitela dosedanjega rekorderja Pokemon Go, ki sicer uporablja licenco v lasti Nintenda, a so jo razvili pri podjetju Niantic. Pokemon Go so sicer le postopoma "odpirali", sprva le v ZDA, kasneje pa po nekaj držav na enkrat, Super Mario Run pa je hkrati na voljo v 150 državah.

  Objavljeno: 18.12.2016 12:30več
 • iOS 10 uradno na voljo, a ne brez zapletov

  Apple je točno po napovedih objavil končno različico operacijskega sistema iOS 10 za mobilne naprave iPhone in iPad. Nova različica prinaša veliko manjših, a koristnih novosti, zlasti pri vsakdanji rabi mobilnih naprav. Ker Apple že lep čas javnosti nudi tudi razvojne različice operacijskega sistema, smo o novem operacijskem sistemu v Monitorju že obširno pisali.

  Objavljeno: 14.9.2016 01:00več
 • iOS in Android imata več kot 99% tržni delež

  Google in Apple sta s svojima platformama praktično že ugonobila vso konkurenco na področju pametnih telefonov. Najnovejši podatki družbe Gartner kažejo, da imata velikana skupno rekordni tržni delež v višini 99,1%. Drugače povedano, vsi ostali predstavljajo manj kot odstotek prodanih telefonov.

  Objavljeno: 20.8.2016 01:00več
 • Applova mobilna desetka

  Applov mobilni operacijski sistem iOS se je v deveti različici posvetil predvsem digitalni pomočnici Siri. Potem ko je njene zmožnosti pripeljal do vrhunca, se v novi posodobitvi posveča naslednji veliki stvari - 3D dotiku. Zaznavanje moči pritiska bo v nadgradnji mobilnega operacijskega sistema iOS napravo med drugim mogoče uporabljati na zaklenjenem zaslonu in v nadzornem središču Control Center. Ker so v Cupertinu odprli duri do možganov digitalne pomočnice Siri, se bodo nanjo poslej zanašale tudi aplikacije tujih avtorjev. Med novostmi najdemo še pametnejšo tipkovnico z izboljšanimi predlogi med tipkanjem, z računalniškim vidom oplemeniteno aplikacijo Photos, naprednejšo navigacijo v zemljevidih Maps, prenovljene programe Messages, Music in News, naprednejše klice ter novo aplikacijo Home, ki bo prevzela vlogo upravitelja naprav v pametnem domu. Razvijalcem je testna različica operacijskega sistema iOS 10 že na voljo.

  Objavljeno: 14.6.2016 08:15več
 • Avtomatizacija doma osrednja tema sistema iOS 10?

  Applovo platformo za avtomatizacijo doma HomeKit so proizvajalci naprav toplo sprejeli, zato je tovrstnih pripomočkov iz dneva v dan več. Žal z množičnostjo postaja problematičen njihov nadzor. Kupci so primorani za različne naprave uporabljati različne aplikacije, kar je milo rečeno, potrata časa. Apple se težav zaveda, zato naj bi pripravljal lastno aplikacijo za naprave, združljive z njihovim HomeKitom. Pri MacRumors trdijo, da bodo v Cupretinu aplikacijo HomeKit priložili naslednji veliki nadgradnji mobilnega operacijskega sistema iOS 10. Ugibanja je sprožila objava Applovega uslužbenca na spletišču Amazon, v kateri trdi, da bodo HomeKit naprave jeseni deležne jabolčnega darila. Vse skupaj se sklada z drugimi tovrstnimi opažanji, med katerimi je tudi patentirana ikona za HomeKit, ki jo je Apple zaščitil že lani.

  Objavljeno: 9.5.2016 01:00več
 • Microsoftov prevajalnik brez povezave

  Microsoft je splavil nadgradnjo mobilne prevajalske storitve Translator. Uporabniki naprav z operacijskim sistemom Android bomo poslej prevajali tudi brez povezave s spletom. Prevajanje bo zahvaljujoč pogonu, ki med drugim skrbi za samodejno prevajanje v telefoniji Skype, primerljivo s tekmeci, ki povezavo imajo. Nova funkcionalnost bo dobrodošla predvsem pri uporabi v tujini, saj se bomo z njo izognili morebitnim stroškom gostovanja. Uporaba je pogojena s predhodnim prenosom jezikovnih paketov, v prvem valu jih je na voljo devet, med njimi ruščina, kitajščina in španščina, slovenščine še ni. Uporabniki naprav z mobilnim operacijskim sistemom iOS so na drugi strani deležni optične prepoznave OCR, ki v realnem času prevaja cestne označbe, izbiro v restavraciji in podobno. Čeprav sta za zdaj pridobitvi ločeni, Microsoft zagotavlja, da bosta v kratkem na voljo na obeh mobilnih platformah.

  Objavljeno: 19.2.2016 10:00več
 • Applove naprave 1. januarja 1970 umrejo

  Če imate Applovo mobilno napravo, ki jo poganja iOS 8 ali novejši, se raje ne igračkajte s sistemskim datumom, poizkušajoč ga nastaviti na 1. januar 1970. Ljudje so namreč to poizkusili, potem pa ob ponovnem zagonu naprave ostalih dolgih nosov, saj se sistem ni več zagnal, temveč je obstal na Applovem logotipu. Hrošča so na internetu ljudje množično preizkušali in ga tudi posneli.

  Objavljeno: 15.2.2016 05:00več
 • V pričakovanju iOS 10

  Apple že več let zapored junijsko razvojno konferenco izkoristi tudi za predstavitev novih različic operacijskega sistema iOS. V letu 2016 bo po vsej verjetnosti prišla na vrsto že deseta generacija operacijskega sistema (morda pa jo imenujejo kar iOS X). Manjši krog analitikov sicer meni, da bi se Apple letos utegnil zadovoljiti z različico 9.3, a večina virov iz podjetja namiguje na desetico.

  Objavljeno: 14.2.2016 01:00več
ph