Teme - android

 • ZTE bo v prihodnje uporabljal privzeti Android

  Pri ZTEju so letos na sejmu MWC objavili, da bodo njihovi telefoni Nubia v prihodnje opustili uporabniški vmesnik Nubia UI in prešli na privzeti Android. Po njihovih besedah se s tem prilagajajo uporabnikom, ki si želijo hitrejšo objavo programskih popravkov in nadgradenj. Uporabniški vmesnik Nubia naj bi obdržali le na kitajskem, kjer tudi nimajo nameščenih Googlovih storitev (kot je to standardno drugod).

  Objavljeno: 2.3.2018 08:00več
 • Novosti na sejmu MWC

  V Barceloni se odvija sejem Mobile World Congress, eden največjih dogodkov s področja telekomunikacij na svetu.

  Objavljeno: 27.2.2018 05:00več
 • Google ARCore 1.0, platforma za nadgrajeno resničnost je na voljo

  Google je uradno predstavil javno, končno različico platforme ARCore 1.0, ki združljive telefone oboroži s tehnologijo nadgrajene resničnosti. ARCore je bil doslej na voljo le v funkcijsko omejenem predogledu, zdaj pa cilja na najširšo javnost.

  Objavljeno: 25.2.2018 21:00več
 • Samsung ima težave z nadgradnjo na Android 8 (Oreo)

  Pol leta je po navadi treba, da proizvajalci svoje starejše telefone prilagodijo na novo različico Androida in v začetku februarja naj bi točno to naredil tudi Samsung - za svoje lanske modele Galaxy S8 in S8+ je začel pošiljati omrežne nadgradnje na Android 8 (Oreo).

  Objavljeno: 21.2.2018 12:00več
 • Google Duo omogoča klicanje uporabnikov brez aplikacije

  Googlova aplikacija za neposredno sporočanje in klice Duo po novem omogoča pogovore s stiki, ki na telefonu (še) nimajo ustreznega programa.

  Objavljeno: 13.1.2018 09:00več
 • Koledar novosti med telefoni v letu 2018

  Proizvajalci elektronskih komponent za mobilne telefone običajno vedo o prihajajočih telefonih precej več in precej prej kot javnost. Iz Kitajske tako prihaja namig o datumih prihodov novih izdelkov priznanih proizvajalcev, ki je ušel iz krogov blizu proizvajalca Qualcomm. V javnost je namreč pricurljal seznam telefonov, ki bodo opremljeni z novim procesorjem Snapdragon 845.

  Objavljeno: 1.1.2018 01:00več
 • Google z natančnejšim prikazom zmogljivosti akumulatorjev

  Google je objavil manjši programski popravek za telefone Pixel, s katerim naj bi bolj natančno ocenili, koliko časa bo akumulator še zdržal. Doslej so telefoni to ocenjevali glede na rabo zadnjih nekaj ur, po novem pa bo ocenjevanje potekalo čez daljše obdobje, torej se bo upoštevalo tudi čas v dnevu in naše navade uporabe telefona. Po novem se bo tako lahko dobilo oceno, koliko ur naj bi naprava še zdržala, zraven bo na voljo tudi graf pričakovane porabe energije. Računamo, da bomo novost v kratkem srečali tudi pri drugih napravah Android.

  Objavljeno: 25.11.2017 09:00več
 • Android čedalje bolj razdrobljen

  Zadnja večja verzija Androida je izšla avgusta letos in že 31. avgusta je bil Sony Xperia XZ1 prvi telefon, ki je imel prednaložen Android 8.0 Oreo. A tudi tri mesece po izidu je seznam telefonov, ki imajo Android Oreo, sila kratek. Googlovi Pixli in Nexusi ga že imajo (Pixel XL, Pixel, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus Player), potem pa se seznam počasi konča. Samsung je skorajda že pripravil Oreo za svojega paradnega konja Galaxy S8; posodobitev je trenutno v beta 2. Danes teče Android 8.0 Oreo na 0,3 odstotka androidnih telefonih, ki so v uporabi.

  Objavljeno: 19.11.2017 12:00več
 • Dražji, a boljši OnePlus

  Pri podjetju OnePlus, znanem po cenejših vrhunskih telefonih, so predstavili najnovejši model OnePlus 5T.

  Objavljeno: 17.11.2017 01:00več
 • Razer Phone, telefon za ljubitelje iger

  Podjetje Razer, znano po namiznih in prenosnih računalnikih optimiziranih za ljubitelje iger, je predstavilo svoj prvi mobilni telefon, seveda optimiziran v prvi vrsti za igre. Gre za zmogljiv telefon s 5,7-palčnim zaslonom narejenim s tehnologijo IGZO, ki zmore ločljivost 1.440 x 2.560 pik. Razer Phone je prvi telefon, ki podpira frekvenco osveževanja 120 Hz, kar zagotavlja izredno mehko premikanje slike tudi v najbolj zahtevnih igrah. Toda kvaliteta zaslona se odraža tudi pri vsakdanjem delu s telefonom, že pri navadnem premikanju vsebine spletne strani.

  Objavljeno: 6.11.2017 01:00več
ph