Teme - samsung

 • Potrjene dimenzije Galaxy S8 in S8 Plus

  V spletu so se pojavile slike prihajajočega Samsungovega Galaxy S8 in večjega S8 Plus, ki potrjujejo dimenzije obeh naprav. Slike naj bi prišle iz logov podjetja, ki se ukvarja z proizvodnjo ovitkov in drugih dodatkov. Model S8 naj bi bil nekoliko nižji in tanjši od obstoječega S7, a malenkost širši, S8 Plus pa bo še za odtenek večji in širši od obstoječega S7 edge. S8 naj bi tako imel 5,7 palčni zaslon (brez upoštevanja zaobljenih delov na obeh straneh), naprava ne bo imela več fizične tipke na sprednji strani. Gre torej za telefon, ki bo po dimenzijah manjši od S7, a bo ponujal zaslon, večji od tistega na trenutno aktualnemu S7 edge. Večji S8 Plus naj bi tako imel 6,3 palčni zaslon, v praksi pa zaradi ukrivljenih stranic malenkost manj.

  Objavljeno: 16.1.2017 11:00več
 • Samsungovi televizorji z vgrajeno, Chromecastu podobno funkcionalnostjo

  Samsungova aplikacija Smart View, ki že nekaj časa razveseljuje lastnike Samsungovih televizorjev z brezšivnim prenašanjem fotografij in filmov s telefona, tablice ali računalnika, je z novo posodobitvijo pridobila še Chromecastu podobno funkcionalnost, s katero bo izbrana naprava po isti poti na (novejši) korejski ekran pošiljala tudi priljubljene pretočne storitve. Med slednjimi najdemo YouTube, Amazon Prime Video, (pri nas nedosegljivi) Hulu in TV Plus, ki predstavlja hišni elektronski pametni programski vodnik, običajno priložen zmogljivejšim modelom giganta. Ni vseprisotnega Netflixa, s katerim Korejci vsaj za zdaj očitno niso našli skupnega jezika.

  Objavljeno: 31.12.2016 09:00več
 • Ukrivljeni monitor za igričarje

  Samsung je predstavil ukrivljeni monitor CH711, ki je prvenstveno namenjen igričarjem, veseli pa ga bodo tudi grafični oblikovalci ter lastniki Applovih računalnikov Mac. Gre za 27 ali 31,5 palčni monitor z ločljivostjo 2,560 x 1,440 slikovnih pik, ukrivljenostjo 1800R, ki karseda naravno sledi človeškemu očesu, 178-stopinjskim vidnim kotom ter 125-odstotno sRGB pokritostjo. Namesto OLED matrike so Korejci uporabili tehnologijo kvantnih točk z manj zamika pri prikazu slike ter svetlejšo in barvno pravilnejšo podobo predvajane vsebine. Lastnikom jabolčnih računalnikov bo poleg bele barve všeč skrivanje kablov v stojalu monitorja, oblikovalcem pa možnost obračanja zaslona med delovanjem. Cene monitorja še niso razkrili.

  Objavljeno: 29.12.2016 10:00več
 • Izboljšano Samsungovo navidezno spletno brskanje

  Samsungova očala Gear VR so v sklopu oboroževalne tekme z Googlovim Daydreamom z novo posodobitvijo dobile izboljšano navidezno spletno brskanje. Največja pridobitev nadgrajenega brskalnika Internet for Gear VR je podpora Googlovemu in Mozillinemu standardu navideznega brskanja WebVR 1.0, ki znatno olajša prikaz 3D slik ter pretočnega VR videa. V praksi med drugim podpira brskanje po spletu ter ogled fotografij in video posnetkov nalik izkušnji v kino dvorani. Očala Gear VR tako ostajajo eden izmed osrednjih razlogov, zakaj kupiti telefon Galaxy S7.

  Objavljeno: 27.12.2016 09:00več
 • Vrnjenih 90% telefonov Samsung Note 7

  Pri Samsungu so objavili, da so do sedaj nabrali nekaj čez 2,7 milijona naprav Galaxy Note 7, to predstavlja 90% prodanih telefonov. Zanimivo, da je odstotek nekoliko slabši v domači Južni Koreji, tam naj bi bilo vrnjenih 80% prodanih naprav. Pred kratkim je odjeknila novica, da razmišljajo tudi o tem, da bi naprave na daljavo onemogočili.

  Objavljeno: 13.12.2016 11:00več
 • Applove težave s kakovostjo telefonov na Kitajskem

  Ravno ko se nekako zaključuje afera s Samsungovimi nevarnimi telefoni Note7, se na daljnem vzhodu začenja nova dogodivščina s telefoni, ki se brez očitnega razloga vnamejo ali eksplodirajo. Le da je tokrat vpleten Apple, specifično - njihovi telefoni prejšnjih generacij iPhone 6 in 6S ter različice Plus.

  Objavljeno: 7.12.2016 01:00več
 • Huawei, številka ena med Androidi

  Kitajski proizvajalec telefonov z operacijskim sistemom Android Huawei je na prestolu kot najuspešnejši izdelovalec mobilnih naprav z Googlovim sistemom prvič v zgodovini zamenjal dosedanjega prvaka Samsunga. Čeprav je slednji tudi v tretjem četrtletju 2017 prodal več telefonov kot tekmeci, ga je katastrofa z imenom Note 7 stala precejšnjega dela dobička. Preden začnemo Kitajcem vsi ploskati, moramo vedeti, da je delež podjetja Huawei na trgu tudi v vlogi Androidnega kralja zgolj 2,4 %. Večina dobička, ki ga prinesejo mobilne naprave, gre namreč v žep resničnega vladarja mobilne scene. Car z enaindevetdesetimi odstotki mobilne pogače živi v Cupertinu, ZDA, sliši pa na ime Apple.

  Objavljeno: 29.11.2016 10:00več
 • Galaxy S8 bi lahko imel 6 GB pomnilnika

  O Samsungovih težavah z Galaxy Note7 smo že veliko pisali, pri Samsungu pa naj bi že hiteli z prihajajočim Galaxy S8. V spletu se je začelo pojavljati tudi vse več govoric o tem, kaj lahko pričakujemo. Pisali smo že o tem, da naj bi uporabljal novi procesor Snapdragon 835, hkrati se sedaj govori, da bo imel 6 GB pomnilnika. To je po našem mnenju zelo verjetno, saj ima obstoječi Galaxy S7 4 GB pomnilnika. Omenja se tudi možnost, da bo na voljo različica z 256 GB prostora (obstoječa naprava gre do 64 GB v dražji različici). Upajmo, da z novim telefonom ne bo takih težav, ko so se pojavile pri Note7 – pred dnevi smo pisali celo o tem, da je v Sloveniji eksplodiral Galaxy S6.

  Objavljeno: 27.11.2016 08:00več
 • Eksplodiral Samsung Galaxy S6. Pri nas!

  Včeraj popoldne smo v živo videli, kako se baterija telefona pregreje in eksplodira. Na enem izmed ljubljanskih inštitutov se je namreč spontano razpočila baterija v leto dni starem Samsungovem Galaxyju S6, ki je bil kupljen v Švici.

  Objavljeno: 24.11.2016 10:00več
 • Samsung in pomanjkanje aplikacij

  Bolj ali manj je jasno, da je Microsoftove telefone Windows Phone pokopal boren nabor aplikacij, ki so jih imeli uporabniki na voljo v pripadajoči trgovini. Microsoft se je sicer trudil, neodvisne proizvajalce vzpodbujal k razvoju še za tretji ekosistem (poleg Apple iOS in Google Android), kar nekaj aplikacij napisal tudi sam, vendar ni šlo. Ko so uporabniki videli, da so (in bodo) na Microsoftovih telefonih obsojeni na tretjerazredne aplikacije ali kar celo le na prilagojene mobilne spletne strani, so sistem zavrnili. Microsoft pa tudi.

  Objavljeno: 17.11.2016 13:00več
ph