Teme - samsung

 • Samsung na MWC predstavil nove tablice

  Tablice z Androidom v zadnjih letih napredujejo res počasi, pri Samsungu pa so na sejmu MWC (Mobile World Congress) predstavili novost iz tega področja. Gre za Galaxy Tab S3, ob kateri so predstavili še dve tablici Galaxy Book, na teh bomo uporabljali Windows 10. Prva je tablica klasične, 9,7 palčne diagonale, druga bo na voljo v dveh velikostih - 10,6 in 12 palcev, z njo želijo konkurirati Microsoftovim napravam Surface.

  Objavljeno: 27.2.2017 09:00več
 • Objavljena slika telefona Samsung Galaxy S8

  Kitajski proizvajalec zaslonske zaščite za telefone je objavil prvo fotografijo delujočega Samsungovega modela Galaxy S8. Objavljena slika še zdaleč ni prva pobegla informacija o težko pričakovanem pametnem telefonu, ki bo med drugim imel 5,7 in 6,3 palčni zaslon (skorajda) brez robov, zaslonske tipke namesto fizičnih in povezavo s sidriščem DeX, ki bo telefon na način Microsoftovega Continuuma spremenila v delujoč PC. Vse različice telefona bodo zaobljene (Edge). Medtem ko bodo Korejci dražilni video posnetek težko pričakovanega modela predstavili že v sklopu sejma MWC (27.2. - 2.3.), pa bo resnica o telefonu razkrita šele na posebnem dogodku konec marca v New Yorku.

  Objavljeno: 22.2.2017 07:00več
 • Samsung bo prodajal predelane telefone Galaxy Note 7

  Korejsko spletišče Hankyung poroča, da Samsung nad telefonom Galaxy Note 7, ki so ga nehali prodajati vsled naključnih vžigov baterije, ni obupal. Gigant ima v skladišču še vsaj poltretji milijon naprav, v katere namerava vgraditi manjšo, varnejšo, dobrih 3000 mAh zmogljivo baterijo. Ker je malo verjetno, da bi v Evropi ali ZDA preklicali že izdano prepoved prodaje in uporabe dotičnega modela, bodo Korejci predelane telefone Galaxy Note 7 ponudili na vietnamskem in indijskem trgu, medtem ko nam na Zahodu ne preostane drugega, kot čakanje na naslednika.

  Objavljeno: 21.2.2017 10:00več
 • Osma Galaksija bo zamudila

  VentureBeat poroča, da predstavitve Samsungovega telefona Galaxy S8 februarja ne bo. Namesto običajnega termina se za splavitev novih Galaksij omenja 29. marec. Korejci bodo čas predvidoma porabili za dodatna testiranja in poskrbeli, da se ne ponovi katastrofa modela Note 7. Pobegle slike razkrivajo, da bo telefon brez osrednjega gumba Home, bralnik prstnih odtisov pa bodo prestavili na hrbtno stran. Druge podrobnosti ostajajo skrbno varovana skrivnost, vemo le, da bo pametnjakoviča ponekod po svetu poganjal Snapdragon 835, za pomoč skrbel vgrajeni digitalni pomočnik ter da bo model Edge na voljo v dveh velikostih (5,8 in 6,2 palcev).

  Objavljeno: 27.1.2017 08:00več
 • Samsung s čipi do rekordnega četrtletja

  Samsung je objavil dokaj presenetljiv rekorden zaslužek v zadnjem četrtletju leta 2016. Od oktobra do decembra so kljub odmevni polomiji s telefonom Note 7 za polovico povečali dobiček v primerjavi z letom poprej. Korejce je pred izgubo rešila proizvodnja čipov, ki so jih prodali 77 odstotkov več kot v enakem obdobju leta 2015. H končnemu uspehu so svoje doprinesli še OLED in UHD zasloni, šibek korejski von ter solidna prodaja telefonov Galaxy S7 in S7 Edge. Prav od mobilne enote podjetje v letu 2017 pričakuje največ, cenejši telefoni bodo deležni nekaterih zmožnosti dražjih modelov, luč sveta pa bosta ugledala tudi naslednja korejska aduta, S8 in Note 8.

  Objavljeno: 24.1.2017 10:00več
 • Note7 pokopali dve različni napaki baterije

  Nesrečno leto 2016 se z večmesečno preiskavo največje blamaže v zgodovini korejskega giganta za Samsung uradno zaključuje, za eksplozivnost telefona Note7 sta krivi dve različni napaki baterij. Prve baterije so imele premajhno ohišje, zato je v številnih primerih prišlo do kratkega stika, zamenjava drugega zunanjega proizvajalca pa je imela napako v izolaciji, kar je znova privedlo do nagnjenosti k samovžigu in Samsung prisililo k dokončnemu vpoklicu nesrečnih telefonov. Dobra novica za Korejce je, da za katastrofo nista bili krivi strojna niti programska oprema. Kako bo fiasko vplival na prodajo prihodnjih Samsungovih telefonov, v prvi vrsti mislimo na težko pričakovani Galaxy S8, bomo videli kmalu.

  Objavljeno: 23.1.2017 09:00več
 • Potrjene dimenzije Galaxy S8 in S8 Plus

  V spletu so se pojavile slike prihajajočega Samsungovega Galaxy S8 in večjega S8 Plus, ki potrjujejo dimenzije obeh naprav. Slike naj bi prišle iz logov podjetja, ki se ukvarja z proizvodnjo ovitkov in drugih dodatkov. Model S8 naj bi bil nekoliko nižji in tanjši od obstoječega S7, a malenkost širši, S8 Plus pa bo še za odtenek večji in širši od obstoječega S7 edge. S8 naj bi tako imel 5,7 palčni zaslon (brez upoštevanja zaobljenih delov na obeh straneh), naprava ne bo imela več fizične tipke na sprednji strani. Gre torej za telefon, ki bo po dimenzijah manjši od S7, a bo ponujal zaslon, večji od tistega na trenutno aktualnemu S7 edge. Večji S8 Plus naj bi tako imel 6,3 palčni zaslon, v praksi pa zaradi ukrivljenih stranic malenkost manj.

  Objavljeno: 16.1.2017 11:00več
 • Samsungovi televizorji z vgrajeno, Chromecastu podobno funkcionalnostjo

  Samsungova aplikacija Smart View, ki že nekaj časa razveseljuje lastnike Samsungovih televizorjev z brezšivnim prenašanjem fotografij in filmov s telefona, tablice ali računalnika, je z novo posodobitvijo pridobila še Chromecastu podobno funkcionalnost, s katero bo izbrana naprava po isti poti na (novejši) korejski ekran pošiljala tudi priljubljene pretočne storitve. Med slednjimi najdemo YouTube, Amazon Prime Video, (pri nas nedosegljivi) Hulu in TV Plus, ki predstavlja hišni elektronski pametni programski vodnik, običajno priložen zmogljivejšim modelom giganta. Ni vseprisotnega Netflixa, s katerim Korejci vsaj za zdaj očitno niso našli skupnega jezika.

  Objavljeno: 31.12.2016 09:00več
 • Ukrivljeni monitor za igričarje

  Samsung je predstavil ukrivljeni monitor CH711, ki je prvenstveno namenjen igričarjem, veseli pa ga bodo tudi grafični oblikovalci ter lastniki Applovih računalnikov Mac. Gre za 27 ali 31,5 palčni monitor z ločljivostjo 2,560 x 1,440 slikovnih pik, ukrivljenostjo 1800R, ki karseda naravno sledi človeškemu očesu, 178-stopinjskim vidnim kotom ter 125-odstotno sRGB pokritostjo. Namesto OLED matrike so Korejci uporabili tehnologijo kvantnih točk z manj zamika pri prikazu slike ter svetlejšo in barvno pravilnejšo podobo predvajane vsebine. Lastnikom jabolčnih računalnikov bo poleg bele barve všeč skrivanje kablov v stojalu monitorja, oblikovalcem pa možnost obračanja zaslona med delovanjem. Cene monitorja še niso razkrili.

  Objavljeno: 29.12.2016 10:00več
 • Izboljšano Samsungovo navidezno spletno brskanje

  Samsungova očala Gear VR so v sklopu oboroževalne tekme z Googlovim Daydreamom z novo posodobitvijo dobile izboljšano navidezno spletno brskanje. Največja pridobitev nadgrajenega brskalnika Internet for Gear VR je podpora Googlovemu in Mozillinemu standardu navideznega brskanja WebVR 1.0, ki znatno olajša prikaz 3D slik ter pretočnega VR videa. V praksi med drugim podpira brskanje po spletu ter ogled fotografij in video posnetkov nalik izkušnji v kino dvorani. Očala Gear VR tako ostajajo eden izmed osrednjih razlogov, zakaj kupiti telefon Galaxy S7.

  Objavljeno: 27.12.2016 09:00več
ph