Teme - samsung

 • Slovenska predstavitev Galaxy S8 in S8+

  Samsungovi telefoni Galaxy S že leta veljajo za ene izmed najboljših in najzmogljivejših mobilnih naprav, v zadnjih mesecih pa je bilo kar veliko pričakovanj za nova S8 in S8+. Danes so na novinarski predstavitvi prvič pokazali ti dve napravi tudi pri nas, prodaja bo stekla 28.4, prednaročila pa že pobirajo.

  Objavljeno: 6.4.2017 15:00več
 • Samsung predstavil novega digitalnega pomočnika

  Samsung je predstavil digitalnega pomočnika z imenom Bixby, ki bo 29. marca zamenjal polovični S Voice in postal osrčje težko pričakovanega telefona Galaxy S8.

  Objavljeno: 21.3.2017 01:00več
 • .NET Core se seli na nove platforme

  Microsoft pospešeno nadaljuje s prenosom ključnih programskih ogrodij na nove strojne platforme in operacijske sisteme. Eden od ključnih elementov te strategije je prenos ogrodja .NET Core, kot pomembnega gradnika za izdelavo sodobnih, prenosljivih in povezanih aplikacij na specifičnih platformah.

  Objavljeno: 17.3.2017 01:00več
 • Samsung zaključil nakup podjetja Harman

  Samsung je v sporočilu za javnost objavil, da so zaključili nakup podjetja Harman.

  Objavljeno: 12.3.2017 12:00več
 • Prvi pogled na Galaxy S8

  V spletu se je pojavila prva fotografija prihajajočega Samsungovega telefona Galaxy S8.

  Objavljeno: 2.3.2017 11:00več
 • Samsung na MWC predstavil nove tablice

  Tablice z Androidom v zadnjih letih napredujejo res počasi, pri Samsungu pa so na sejmu MWC (Mobile World Congress) predstavili novost iz tega področja. Gre za Galaxy Tab S3, ob kateri so predstavili še dve tablici Galaxy Book, na teh bomo uporabljali Windows 10. Prva je tablica klasične, 9,7 palčne diagonale, druga bo na voljo v dveh velikostih - 10,6 in 12 palcev, z njo želijo konkurirati Microsoftovim napravam Surface.

  Objavljeno: 27.2.2017 09:00več
 • Objavljena slika telefona Samsung Galaxy S8

  Kitajski proizvajalec zaslonske zaščite za telefone je objavil prvo fotografijo delujočega Samsungovega modela Galaxy S8. Objavljena slika še zdaleč ni prva pobegla informacija o težko pričakovanem pametnem telefonu, ki bo med drugim imel 5,7 in 6,3 palčni zaslon (skorajda) brez robov, zaslonske tipke namesto fizičnih in povezavo s sidriščem DeX, ki bo telefon na način Microsoftovega Continuuma spremenila v delujoč PC. Vse različice telefona bodo zaobljene (Edge). Medtem ko bodo Korejci dražilni video posnetek težko pričakovanega modela predstavili že v sklopu sejma MWC (27.2. - 2.3.), pa bo resnica o telefonu razkrita šele na posebnem dogodku konec marca v New Yorku.

  Objavljeno: 22.2.2017 07:00več
 • Samsung bo prodajal predelane telefone Galaxy Note 7

  Korejsko spletišče Hankyung poroča, da Samsung nad telefonom Galaxy Note 7, ki so ga nehali prodajati vsled naključnih vžigov baterije, ni obupal. Gigant ima v skladišču še vsaj poltretji milijon naprav, v katere namerava vgraditi manjšo, varnejšo, dobrih 3000 mAh zmogljivo baterijo. Ker je malo verjetno, da bi v Evropi ali ZDA preklicali že izdano prepoved prodaje in uporabe dotičnega modela, bodo Korejci predelane telefone Galaxy Note 7 ponudili na vietnamskem in indijskem trgu, medtem ko nam na Zahodu ne preostane drugega, kot čakanje na naslednika.

  Objavljeno: 21.2.2017 10:00več
 • Osma Galaksija bo zamudila

  VentureBeat poroča, da predstavitve Samsungovega telefona Galaxy S8 februarja ne bo. Namesto običajnega termina se za splavitev novih Galaksij omenja 29. marec. Korejci bodo čas predvidoma porabili za dodatna testiranja in poskrbeli, da se ne ponovi katastrofa modela Note 7. Pobegle slike razkrivajo, da bo telefon brez osrednjega gumba Home, bralnik prstnih odtisov pa bodo prestavili na hrbtno stran. Druge podrobnosti ostajajo skrbno varovana skrivnost, vemo le, da bo pametnjakoviča ponekod po svetu poganjal Snapdragon 835, za pomoč skrbel vgrajeni digitalni pomočnik ter da bo model Edge na voljo v dveh velikostih (5,8 in 6,2 palcev).

  Objavljeno: 27.1.2017 08:00več
 • Samsung s čipi do rekordnega četrtletja

  Samsung je objavil dokaj presenetljiv rekorden zaslužek v zadnjem četrtletju leta 2016. Od oktobra do decembra so kljub odmevni polomiji s telefonom Note 7 za polovico povečali dobiček v primerjavi z letom poprej. Korejce je pred izgubo rešila proizvodnja čipov, ki so jih prodali 77 odstotkov več kot v enakem obdobju leta 2015. H končnemu uspehu so svoje doprinesli še OLED in UHD zasloni, šibek korejski von ter solidna prodaja telefonov Galaxy S7 in S7 Edge. Prav od mobilne enote podjetje v letu 2017 pričakuje največ, cenejši telefoni bodo deležni nekaterih zmožnosti dražjih modelov, luč sveta pa bosta ugledala tudi naslednja korejska aduta, S8 in Note 8.

  Objavljeno: 24.1.2017 10:00več
ph