Teme - pametni telefon

 • Andy Rubin se vrača k telefonom

  Govorice, ki so krožile zadnje mesece v Silicijevi dolini so se izkazale za resnične: Andy Rubin, avtor operacijskega sistema Android, se vrača na področje pametnih telefonov. Njegovo novo podjetje z imenom Essential Products Inc. je pristojnim agencijam v Kaliforniji objavilo seznam izdelkov, ki jih nameravajo izdelovati, med katerimi najdemo pametne telefone tablice in programsko opremo.

  Objavljeno: 15.1.2017 01:00več
 • Applove težave s kakovostjo telefonov na Kitajskem

  Ravno ko se nekako zaključuje afera s Samsungovimi nevarnimi telefoni Note7, se na daljnem vzhodu začenja nova dogodivščina s telefoni, ki se brez očitnega razloga vnamejo ali eksplodirajo. Le da je tokrat vpleten Apple, specifično - njihovi telefoni prejšnjih generacij iPhone 6 in 6S ter različice Plus.

  Objavljeno: 7.12.2016 01:00več
 • Facebook (spet) razvija svoj telefon?

  Ameriški portal Cnet navaja, da pri Facebooku intenzivno razvijajo svoj lasten pametni in celo modularni telefon. Za projektom menda stojijo Rafa Camargo, Richard Wooldridge in Blaise Bertrand, še nedavno zaposleni pri Googlu in zadolženi za zdaj že opuščeni projekt Ara, pod katerim je Google razvijal svoj modularni pametni telefon.

  Objavljeno: 7.11.2016 01:00več
 • Prihaja pametnejši pametni telefon

  Huawei je predstavil telefon Mate 9. Gre za napravo s 5,9 palčnim 1080p zaslonom, osemjedernim procesorjem Kirin 960 (z grafiko Mali G71), 4 GB pomnilnika RAM, 4000 mAh baterijo s hitrim polnjenjem SuperCharge ter dvojno kamero Leica (12 in 22 MP) z naprednim ostrenjem, optično stabilizacijo in hibridnim povečevanjem slike. Telefon poganja v preobleko EMUI 5.0 preoblečeni Android 7, opremljen s strojnim učenjem, ki omogoča, da se naprava uči naših navad. Z naučenim Mate 9 sčasoma menda predvidi uporabnikove želje. Če na primer vedno po ogledu športnih rezultatov v aplikaciji Eurosport zaigramo partijo igre Hearthstone, bo telefon vnaprej sprostil potreben pomnilnik ter pripravil zahtevane sistemske vire. Posledično naj bi se igra zagnala veliko hitreje, delovanje telefona pa bo (vsaj navidezno) vedno hitrejše. Mate 9 bo na Kitajskem, Japonskem, v Franciji, Nemčiji, Italiji, Kuvajtu, Maleziji, Poljski, Savdski Arabiji, Španiji, Tajski in Združenih arabskih emiratih na voljo že v novembru, pri nas pa kasneje.

  Objavljeno: 4.11.2016 08:00več
 • Kitajski telefon razprodan v štiridesetih sekundah

  Kitajski telefon Xiaomi Mi Note 2 so v matični državi razprodali v vsega štiridesetih sekundah. Gre za dobrih 450 evrov vredno napravo s 5,7 palčnim 1080p zaslonom OLED, procesorjem Snapdragon 821, 6 GB pomnilnika RAM, 128 GB podatkovne shrambe ter 4070 mAh baterijo. Telefon je z ukrivljenimi stranicami zaslona ter namenskostjo na las podoben Samsungovi seriji Galaxy Note, zato ga bržkone prek uradnih prodajnih kanalov pri nas ne bomo videli. Enako velja za težko pričakovani model z zaslonom brez robov Mi Mix, katerega prodaja na Kitajskem steče 4. novembra.

  Objavljeno: 3.11.2016 10:00več
 • Prvi Tango telefon

  Googlov projekt Tango, ki je bil prvič predstavljen lani, dobiva s telefonom Phab 2 Pro podjetja Lenovo tudi fizično podobo. Gre za napravo s posebno kamero, zmožno zaznavanja okolice, medtem ko par dodatnih procesorjev za računalniški vid poskrbi za hitre meritve objektov in razdalj med njimi. Telefon Phab 2 Pro je sicer opremljen s 4K zaslonom velikosti 6,4 palca, procesorjem Snapdragon 652, 4GB pomnilnika RAM, 64 GB shrambe ter 4000 mAh baterijo. Na dobrih 450 evrov ocenjen telefon v navidezni resničnosti dobro sodeluje z Googlovimi očali Daydream, za optimalni izkoristek Tango kamere in tipal pa je na tržnici Play že na voljo več kot 35 namenskih aplikacij. 

  Objavljeno: 2.11.2016 08:00več
 • Samsung obupno išče razloge za samovžig telefonov Note7

  Po tem, ko je Samsung šokiral svetovno javnost z ustavitvijo prodaje in vpoklicem telefona Galaxy Note7, na dan prihajajo nove zanimive podrobnosti o dogajanju v ozadju. Samsung je menda angažiral na stotine inženirjev, da bi našel razloge za samovžig telefona. Kljub ogromnemu trudu nobenemu ni uspelo zanesljivo ponoviti napake v laboratorijem okolju.

  Objavljeno: 13.10.2016 01:00več
 • Konec za Galaxy Note7 je šele začetek težav za Samsung

  Samsung je uradno oznanil, da telefona Galaxy Note7 ne bo več izdeloval, opravil pa bo tudi vpoklic vseh doslej prodanih izdelkov. Dan pred tem je Samsung oznanil le, da je prenehal proizvodnjo do konca preiskave. Kupci imajo torej edino možnost, da vrnejo izdelek, zahtevajo nazaj kupnino ali pa se odločijo za kak drug Samsungov model. Poziv je takojšen in globalen, slišali pa smo ga le nekaj ur po prošnji proizvajalca, naj uporabniki nemudoma izklopijo potencialno nevarne telefone.

  Objavljeno: 12.10.2016 01:00več
 • Sharpov koncept z zaslonom brez robov

  Sharp je na japonskem sejmu CETAEC 2016 prikazal delujoč prototip telefona, ki ima zaslon brez okvirja, z zaobljenimi vsemi štirimi robovi. Koncept z imenom Corner R je namenjen predvsem prikazu tehnološke sposobnosti proizvajalca in še ni nared za redno proizvodnjo, vendar nakazuje, kako bodo morda videti telefone čez generacijo ali dve.

  Objavljeno: 10.10.2016 01:00več
 • Prepoved uporabe mobilnikov Samsung Galaxy Note 7 na letih Adrie

  Po znanih zapletih okoli mobilnega telefona Samsung Galaxy Note 7, ki lahko zaradi napake v akumulatorju celo eksplodira, so iz letalske družbe Adria Airways sporočili, da do preklica prepovedujejo uporabo omenjenega izdelka na letih svojih letal. Telefon bo moral biti med celim trajanjem leta ugasnjen. Pri tem sicer sledijo opozorilu Evropske agencije za varnost v letalstvu, ki je posvarila prevoznike na starem kontinentu. Podobne ukrepe so sprejele tudi druge letalske družbe po svetu.

  Objavljeno: 16.9.2016 01:00več
ph