Teme - varnost

 • Med žrtvami goljufije tudi Google in Facebook

  Fortune poroča, da sta Google in Facebook med žrtvami ribarjenja z elektronsko pošto, ki je spletnemu goljufu Evaldasu Rimasauskasu prineslo več kot sto milijonov ameriških dolarjev dobička ter zajetno obtožnico.

  Objavljeno: 29.4.2017 09:00več
 • Heker naj bi uničil več kot dva milijona naprav

  V pogovoru za spletišče BleepingComputer je avtor zlonamernega programa BrickerBot prevzel odgovornost za uničenje več kot dveh milijonov na splet povezanih naprav IoT.

  Objavljeno: 22.4.2017 08:00več
 • Prstni odtisi na plačilnih karticah

  MasterCard je v Južnoafriški republiki pričel s testiranjem plačilnih kartic, ki bi namesto preverjanja s številčno šifro transakcije ščitile z branjem uporabnikovega prstnega odtisa.

  Objavljeno: 20.4.2017 07:00več
 • Letalska družba Malaysia Airlines prva s satelitskim nadzorom letal

  Nesrečna letalska družba Malaysia Airlines, ki je pred tremi leti nepojasnjeno izgubila zloglasni let 370, bo s pomočjo satelitskega omrežja Združenih narodov kot prva uvedla nadzor letal z vesolja.

  Objavljeno: 19.4.2017 07:00več
 • Nova objava orodij za vdore v strežnike Windows Server

  Skrivnostna skupina hackerjev z imenom The Shadow Brokers je objavila skupino orodij za vdore v starejše Microsoftove operacijske sisteme , kjer izkoriščajo znane in doslej povsem neznane ranljivosti okolja Windows. Hackerska orodja kot kaže izvirajo iz ameriške varnostne agencije NSA.

  Objavljeno: 15.4.2017 01:00več
 • Univerzalni prstni odtisi lahko odklepajo telefone

  Raziskovalci so pokazali, da lahko ustvarijo umetne prstne odtise, ki vsebujejo veliko najpogostejših karakteristik, ki jih imajo ljudje na prstih. S takimi univerzalnimi prstnimi odtisi lahko odklenejo do 65 odstotkov pametnih telefonov, predvidevajo.

  Objavljeno: 14.4.2017 09:00več
 • Kraja gesel s tipali v telefonih

  Raziskovalci univerze v Newcastlu so dokazali, da lahko spretno napisana zlonamerna koda, dovolj je menda že koda v Javascriptu na spletni strani, prestreže in dekodira vnos varnostnih gesel PIN zgolj z analizo podatkov, ki ji telefoni zbirajo s tipali, kot je na primer elektronski žiroskop.

  Objavljeno: 14.4.2017 01:00več
 • Povezava med hackerskimi orodji agencije CIA in trojanci

  Strokovnjaki za varnost družbe Symantec so analizirali nedavno objavljena orodja agencije CIA, ki je WikiLeaks objavil v kompletu podatkov imenovanim Vault 7 in pri tem našli močne povezave ter podobnosti z znano skupino trojanskih orodij oziroma virusov znanih pod imenom Longhorn. Kot kaže je CIA s pridom izkoriščala ranljivosti in tehnike, ki so jih razvijali hackerji za svoje potrebe.

  Objavljeno: 12.4.2017 01:00več
 • Spletne ranljivosti v pomivalnih strojih

  Moderno postaja čim več naprav priključiti v internet, pa čeprav za to sploh ni nobenega pametnega razloga, razen tega da je pač mogoče. In skoraj vedno se to maščuje, saj vsaka povezljivost odpira dodatne možnosti za vdor in ranljivosti. Miele je dobil idejo, da bi v internet priključil industrijski pomivalec laboratorijske steklovine.

  Objavljeno: 30.3.2017 16:00več
 • Ameriški senat za zmanjšanje zasebnosti

  Ameriški senat je s 50 proti 48 izglasoval odlok o preklicu FCC pravil o zaščiti zasebnosti uporabnikov interneta, ki so stopila v veljavo lanskega oktobra.

  Objavljeno: 24.3.2017 12:00več
ph