Teme - varnost

 • Hekerji v Teslinem oblaku rudarili kriptovalute

  V podjetju RedLock, kjer se ukvarjajo z računalniško varnostjo, so objavili, da so našli več primerov Teslinih kontejnerjev Kubernetes, v katerih so tekli rudarji kriptovalut.

  Objavljeno: 28.2.2018 12:00več
 • Tančica za večjo zasebnost

  Zaščita zasebnosti je vse večji problem v časih, ko se nove nevarnosti in kraja podatkov dogajajo čedalje bolj pogosto. Proizvajalci brskalnikov so zato že pred časom uvedli posebne »zasebne« način brskanja, kjer si orodje načeloma ne zapomni nobenih osebnih ali občutljivih podatkov.

  Objavljeno: 25.2.2018 21:00več
 • Googlov raziskovalec odkril hude napake v odjemalcu uTorrent

  Raziskovalec Tavis Ormandy, ki dela za Google, je na svojem Twitter računu objavil varnostne napake, ki jih je odkril pri »uradnem« torrent odjemalcu uTorrent in njegovi spletni različici uTorrent Web.

  Objavljeno: 22.2.2018 09:00več
 • Microsoft bo moral zaradi ranljivosti napisati povsem novi Skype za Okna

  Na dan je pricurljala informacija o novi ranljivosti v okenski različici priljubljenega programa za trenutno sporočanje, zvočne in video konference Skype.

  Objavljeno: 14.2.2018 01:00več
 • Sosedom ukradli za 120 milijonov kriptovalut

  Italijanska menjalnica kriptovalut BitGrail je sporočila, da so jim neznanci odtujili 17 milijonov digitalnih kovancev Nano.

  Objavljeno: 11.2.2018 12:00več
 • Applova izvorna koda na spletu

  Na spletišču GitHub se je pojavila izvorna koda operacijskega sistema iOS, ki poganja Applove telefone iPhone in tablice iPad.

  Objavljeno: 10.2.2018 18:00več
 • Google v boju z nevarnimi spletnimi stranmi

  Posodobitev spletnega brskalnika Chrome bo spletne strani brez nameščenega varnostnega certifikata HTTPS označila za nevarne.

  Objavljeno: 9.2.2018 12:00več
 • Huda ranljivost v Ciscovi opremi

  Cisco sporoča, da je v njegovih napravah s programsko opremo za VPN Adaptive Security Appliance kritična ranljivost, ki ima na desetstopenjski lestvici oceno deset, zaradi česar uporabnike pozivajo k takojšnji namestitvi popravka.

  Objavljeno: 3.2.2018 05:00več
 • Strava prikazuje postavitev vojaških baz

  Strava je izredno priljubljena aplikacija za beleženje teka in kolesarstva, redno objavljajo izredno zanimive svetovne zemljevide aktivnosti.

  Objavljeno: 29.1.2018 10:00več
 • Nova stranska vrata v Intelovi tehnologiji AMT

  Škandal okoli ranljivosti procesorjev, ki ga poznamo pod imeni Spectre in Meltdown, se še ni polegel, a na plan je prišla že nova varnostna luknja povezana z Intelovimi tehnologijami. Varnostni inženirji družbe F-Secure so našli stranska vrata v Intelovi tehnologiji AMT (Advanced Managamenet Technology), ki omogoča dostop do računalnikov kljub uporabi gesel v BIOSu, sistemu TPM ali varnostni tehnologiji Bitlocker.

  Objavljeno: 17.1.2018 01:00več
ph