Teme - microsoft

 • Ali bo Intel blokiral Windows 10 on ARM?

  Microsoft je pred časom napovedal, da bodo operacijski sistem Windows 10 kmalu vnovič ponudili tudi na strojni platformi ARM, a tokrat bodo za razliko od preteklosti uporabili programsko opremo za emulacijo ukazov x86/x64 na tuji stojni platformi. Toda pri družbi Intel opozarjajo, da bodo naredili vse, da bi zaščitili svoje intelektualne pravice v zvezi s tehnologijo x86. Če bo treba, najbrž tudi s tožbami.

  Objavljeno: 13.6.2017 01:00več
 • Xbox One X, najzmogljivejša igralna konzola doslej

  Microsoft je na sejmu E3 uradno predstavil novo igralno konzolo iz družine Xbox, ki se po zmogljivosti uvršča na vrh ponudbe tovrstnih naprav. Xbox One X, doslej znan pod delovnim imenom »Scorpio«, je dovolj zmogljiv za prikaz iger v ločljivosti 4K ob 60 slikah na sekundo in s podporo za HDR. V prodajo pride novembra za ceno 499 dolarjev.

  Objavljeno: 12.6.2017 01:00več
 • Enaka Okna na vseh napravah

  Microsoft je predstavil CShell, novo preobleko operacijskega sistema Windows, ki omogoča, da se priljubljena Okna samodejno prilagajajo ciljni napravi.

  Objavljeno: 7.6.2017 12:00več
 • Vrata je odprla prva Windows cona v Sloveniji

  Microsoft Slovenija je v ljubljanski trgovini Big Bang BTC odprl prvo Windows cono v Sloveniji.

  Objavljeno: 2.6.2017 11:00več
 • Xbox z Netflixom za igre

  Microsoft je splavil storitev Xbox Game Pass, ki uporabnikom konzole Xbox One omogoča, da za mesečno naročnino v višini deset ameriških dolarjev neomejeno igrajo več kot sto naslovov iz bogatega kataloga.

  Objavljeno: 2.6.2017 10:00več
 • Skype po zgledu Snapchata

  Microsoft je posodobil program za neposredno sporočanje Skype z zmožnostmi po zgledu nadvse priljubljenega Snapchata.

  Objavljeno: 2.6.2017 09:00več
 • Microsoft uvaja nov podatkovni strežnik Cosmos DB za oblačne rešitve

  Microsoft je na letošnji razvojni konferenci najavil nov tip podatkovne baze in strežnika, ki združuje lastnosti relacijskih in ne-relacijskih baz. Nova baza Cosmos DB bo del oblačnih storitev platforme Azure, z njo pa nameravajo pošteno premešati karte med vodilnimi bazami za rabo v sodobnih spletnih storitvah.

  Objavljeno: 21.5.2017 01:00več
 • Konferenca NTK 2017

  V Portorožu se je sredi maja odvijala tradicionalna Microsoftova letna konferenca NTK, zdaj že kar 22-tič po vrsti. Format in vsebina konference so že dobro znana skoraj vsem, ki se v Sloveniji ukvarjajo z informacijsko tehnologijo, tako s strani končnih uporabnikov, v prvi vrsti podjetij, katerim je konferenca tudi namenjena, kot poslovnih partnerjev.

  Objavljeno: 18.5.2017 01:00več
 • Microsoft o "digitalnih raketah Tomahawk"

  Microsoftov predsednik Brad Smith je v zadnjem blog zapisu predstavil razmišljanje o zadnjem širjenju izsiljevalskega črva WannaCry, ki je ta vikend po svetu povzročil pravo digitalno razdejanje.

  Objavljeno: 15.5.2017 11:00več
 • Microsoft Story Remix – Movie Maker na steroidih

  Microsoftova zgodovina s programi za urejanje video posnetkov ni bleščeča. Če je Applov iMovie na macih program, ki sodi med t.i. »killer apps«, torej med programe, ki so lastnoročno poskrbeli za še boljšo prodajo računalnikov, je (bil) Movie Maker nekaj, kar Microsoftu gotovo ni bilo v čast. Program, ki je bil menda namenjen urejanju video posnetkov, tega zagotovo ni opravljal niti na nivoju, ki bi si ga želel popolni začetnik iz domačega okolja.

  Objavljeno: 12.5.2017 12:00več
ph