Teme - navidezna resničnost

 • Magic Leap močno zamuja z razvojem

  Družba Magic Leap, eden izmed najbolj vročih in hkrati skrivnostnih stratupov, za katero stojijo nekatera eminentna imena, kot so Google, Alibaba in Andreessen Horowitz, kot kaže z razvojem izdelkov zelo zamuja v primerjavi s tistim, s čimer se hvalijo v redkih video posnetkih poslanih v javnost.

  Objavljeno: 11.12.2016 01:00več
 • Apple pripravlja rešitve s povečano resničnostjo

  Direktor družbe Apple Tim Cook v zadnjih intervjujih namiguje, da bo tehnologija povečane resničnosti (Augmented Reality; AR) zelo pomembna za prihodnost računalniških mobilnih rešitev, posredno pa tudi za sam Apple. Toda doslej ni bilo povsem jasno, v kakšni obliki se bo povečana resničnost pojavila v Applovih izdelkih.

  Objavljeno: 9.11.2016 01:00več
 • Photoshop za zvok

  Adobe je na razvojni konferenci MAX 2016 prikazal nekaj nadvse zanimivih programskih tehnologij, ki jih bomo najbrž srečali v naslednjih generacijah izdelkov te družbe. Občinstvo je najbolj navdušil eksperimentalni program VoCo, ki mu Adobe nekoliko šaljivo pravi kar Photoshop za zvok.

  Objavljeno: 7.11.2016 01:00več
 • Facebook ponuja druženje v navidezni in navadni resničnosti

  Facebook se na vse pretege prizadeva, da bi našel nove načine rabe svojih storitev in uporabil družabne povezave v svojem omrežju. Na nedavni konferenci, ki je bila posvečena predvsem navidezni resničnosti in prikazu nove generacije strojne opreme, so spregovorili tudi o združevanju navidezne resničnosti in spletnega druženja.

  Objavljeno: 10.10.2016 01:00več
 • Windows Holographic prihaja v letu 2017

  Microsoft je v okviru Intelove konference IDF potrdil, da bo njihovo okolje za povečano resničnost, imenovano Windows Holographic na voljo vsem uporabnikom okolja Windows 10 in sicer nekje sredi leta 2017. Dodatek za povečano resničnost bo sestavni del nove osvežitve okolja Windows 10, ki jo glede na letošnji Anniversary Update najbrž lahko pričakujemo nekje sredi naslednje poletja.

  Objavljeno: 19.8.2016 01:00več
 • Navidezna resničnost v vesolju

  360-stopinjske kamere in prikazovalniki navidezne resničnosti lahko pričarajo občutek, da je gledalec na prizorišču posnetka. Zakaj pa to ne bi bilo kar v vesolju? Startup SpaceVR namerava v naslednjem letu v vesolje poslati poseben satelit, ki bo opremljen s prostorsko 360-stopinjskio video kamero. Naročnikom bodo omogočili, da se bodo lahko s pogledom obračali po vesolju in spremljali dogajanje v domala realnem času.

  Objavljeno: 15.8.2016 01:00več
 • Olimpijske igre v navidezni resničnosti

  Olimpijske igre so običajno pomembna odskočna deska za vpeljavo novih tehnologij na področju snemanja in predvajanja posnetkov. Tudi letošnje v brazilskem Riu de Janeiru pri tem ne bodo izjema.

  Objavljeno: 2.7.2016 01:00več
 • Windows Holographic

  Microsoft je na sejmu Computex razkril svoje nadaljnje načrte na področju navidezne, ali kot sami pravijo raje pravijo, »mešane« (mixed) resničnosti. Programsko okolje za prikazovalnik HoloLens, ki temelji na ogrodju Windows 10 Mobile, so ločili od same naprave in ga poimenovali Windows Holographic, še bolj pomembna pa je namera, da bodo platformo ponudili tudi partnerskim proizvajalcem strojne opreme.

  Objavljeno: 2.6.2016 01:00več
 • Računalniki v nahrbtniku

  Ko govorimo o trenutno najbolj vročih prikazovalnikih navidezne resničnosti ta hip, kot sta Oclulus Rift in HTC Vive, se malo navdušencev zaveda ene izmed resnih omejitev, ki kvari uporabniško izkušnjo. Prikazovalniki morajo biti na računalnike priključeni prek hitre kabelske povezave. Brezžične tehnologije ta hip ne pridejo v poštev.

  Objavljeno: 30.5.2016 01:00več
 • Nvidia GeForece GTX 1080 in druge novosti

  Podjetje Nvidia je na razvojni konferenci predstavila niz novih izdelkov. Najbolj zanimiva novost je doslej najzmogljivejša grafična kartica GeForce GTX 1080, s katero ciljajo na računalniške entuziaste in uporabo v novi generaciji računalnikov pripravljenih za obdobje navidezne resničnosti.

  Objavljeno: 7.5.2016 01:00več
ph