Teme - tablica

 • Asusove novosti na Computexu

  Asus je kot že vrsto let doslej na svojem domačem sejmu prikazal vrsto zanimivih novosti. Pred računalniškimi in telefonskimi novostmi velja izpostaviti simpatičnega robota Zenbo, s katerim želi Asus narediti preboj in robote pripeljati v domače okolje.

  Objavljeno: 31.5.2016 01:00več
 • Surface Pro prehitel iPada Pro

  Vsaj v Združenem Kraljestvu je imel Microsoft s svojo tablico, namenjeno profesionalnim uporabnikom, boljše rezultate kot Apple s svojo iPad Pro. V prvem četrtletju letošnjega leta naj bi Microsoft prodal 275.000 naprav Surface Pro, Apple pa 107.000 svojih velikih iPad Pro. Po besedah analitskega podjetja Canalys je prednost Microsoftove naprave v združljivosti z obstoječimi programi in rešitvami v poslovnem segmentu.

  Objavljeno: 23.5.2016 16:00več
 • Amazonova manjša tablica (tudi) v Slovenijo s 16 GB in tremi novimi barvami

  Amazon je prenovil linijo najmanjših in najcenejših tablic Fire. Naprava s sedem palčnim IPS zaslonom ločljivosti 1024 × 600 slikovnih pik je podvojila podatkovno shrambo ter se odela v sveža oblačila. Prostor v velikosti 16 GB, ki ga uporabljamo za nameščanje aplikacij in shranjevanje podatkov, lahko razširimo s pomnilniškimi karticami microSD. Amazon Fire 7 je poleg črne na voljo v oranžni, modri in rožnati barvi. Procesor MediaTek s štirimi jedri in hitrostjo 1,3 GHz ostaja isti, prav tako operacijski sistem Fire OS 5, ki temelji na Googlovem Androidu. Naveza funkcionira dobro, zato je tablica dostojna rešitev za uporabnike s plitvejšimi žepi. Tablico lahko na osnovni Amazon.com strani naročimo tudi Slovenci, olajšala nas bo za dobrih 60 evrov.

  Objavljeno: 24.4.2016 08:00več
 • Projektor z Androidom

  ZTE Spro Plus je zanimiv projektor (500 lumnov) z 8,4 palcev velikim AMOLED zaslonom, procesorjem Snapdragon 801, (opcijsko) LTE povezljivostjo, ogromno 12.100 mAh baterijo in 128 GB shrambe. V bistvu gre za tablico z operacijskim sistemom Android, ki na željo uporabnika sliko z zaslona preslika na bližnjo steno. Velikost prikaza (80 palcev, 1200 × 800) zadostuje za ogled fotografij, predvajanje filmov, izvedbo predstavitev in še kaj. Z dodatno USB kamero je naprava primerna tudi za konference. ZTE Spro Plus bo na voljo poleti. Ker bo cena naprave verjetno večja od spodobnega projektorja, lahko čakanje nanjo izkoristimo za razmislek o nuji dvojnega pristopa, ki ga ZTE ponuja.

  Objavljeno: 27.2.2016 01:00več
 • Ubuntu tablica

  Podjetje Canonical je po razmeroma dolgi pripravi predstavilo svojo prvo tablico z operacijskim sistemom Ubuntu Linux. Računalnik s polnim imenom Aquaris M10 Ubuntu Edition so razvili skupaj s špansko družbo Bq, ki je prispevala strojno opremo.

  Objavljeno: 8.2.2016 01:00več
 • HP Elite x2

  HP Inc. Je predstavil prenovljeno različico tabličnega računalnika, oziroma hibrida Elite x2, s katerim ciljajo predvsem na poslovne uporabnike. HP je v izdelek vgradil najsodobnejše tehnološke dosežke, obenem pa so posebej pazili na oblikovanje celote. Tablica je debela le 8,1 mm, a je narejena iz strojno obdelanega aluminija, ki skupaj s steklom Gorilla Glass 4 zagotavlja zelo veliko trdnost in trpežnost.

  Objavljeno: 21.11.2015 01:00več
 • Samsungova velikanka uradno predstavljena

  Samsung je potrdil govorice in uradno predstavil ogromno tablico z 18,4 palčnim zaslonom. Galaxy View bo zaslon z ločljivostjo 1920 × 1080 večinoma uporabljala za predvajanje pretočnega videa. Korejci usmeritev tablice izdajajo v reklamnih spotih, ki velikanko prikazujejo predvsem kot zamenjavo za televizor. Prenašanje iz sobe v sobo bo olajšal vgrajeni ročaj, medtem ko bo ogled video vsebin udobnejši vsled priročnega stojala. Tablica z operacijskim sistemom Android bo opremljena z (za zdaj) neimenovanim osemjedrnim procesorjem s hitrostjo 1,6 GHz, 2 GB pomnilnika RAM, 32 ali 64 GB podatkovne shrambe, 5700 mAh baterijo in 2,1 MP kamero. Cena in druge podrobnosti bodo znane v prihodnjih dneh.

  Objavljeno: 29.10.2015 08:00več
 • Samsung z ogromno tablico

  Vse glasnejše so govorice, da Samsung pripravlja tablico, kakršne svet še ni videl. Čeprav Korejci podobno napovedujejo sleherni svež izdelek, gre tokrat zares. Razkrite podrobnosti izdajajo, da gre za tablico SM-T670, ki jo bodo po znanih informacijah prodajali kot Galaxy View. Osrednja privlačnost naprave bo ogromen osemnajst palcev in pol velik zaslon z ločljivostjo 1920 × 1080 pik. Tablico bo poganjal osemjedrni procesor Exynos 7580 1,6 GHz, za grafiko bo skrbel čip Mali-T720, obema pa bo pomagal pomnilnik z velikostjo 2 GB. Prostora za shranjevanje podatkov in nameščanje dodatnih aplikacij bo 32 GB. Baterija v velikosti 5700 mAh bo bržčas zagotavljala dovolj energije za običajen delovni dan. Tablica z operacijskim sistemom Android 5.1.1 Lollipop bo najbrž primerna predvsem za resnejše delo v učilnicah in pisarnah. Težko si namreč predstavljamo turiste, ki bi z njo fotografirali obiskane znamenitosti. Čeprav se bo najverjetneje tudi to dogajalo.

  Objavljeno: 4.10.2015 10:00več
 • Pri Dellu pripravljajo tekmeca Microsoftovem Surface

  Na nemški spletni strani Giga so objavili predstavitev podjetja Dell, v kateri je govora o novi hibridni napravi XPS 12. Gre za hibridni računalnik, ki močno spominja na Microsoftove tablice Surface. Strojna oprema je pospravljena v tablični del, tipkovnica je vgrajena v zaščitni ovitek. Slednja bo osvetljena, veliko energije naj bi vložili tudi v dobro sledilno ploščico, ki naj bi bila po njihovem mnenju šibka točka marsikatere hibridne naprave. Naprava bo imela zaslon visoke ločljivosti 4K in vmesnik Thunderbolt 3, ki naj bi skrbel za vse, od polnenja z elektriko do prenosa podatkov in priklopa zunanjih naprav.

  Objavljeno: 14.9.2015 08:00več
 • Lenovo kopira Microsoft

  Največji proizvajalec računalnikov na svetu, kitajski Lenovo, je predstavil tablico Ideapad Miix 700. Gre za napravo z operacijskim sistemom Windows 10, Intelovim procesorjem Skylake in 8 GB pomnilnika RAM. Tablica ima dvanajst palcev velik zaslon, na katerega se z magneti pripne priročna tipkovnica. Naveza je videti identično Microsoftovi tablici Surface. Skoraj nesramno kopiranje se ne konča s tipkovnico. Ideapad Miix 700 ima na hrbtišču naprave enako stojalo kot Surface, za nameček pa v rezervnem USB vhodu najdemo priloženo tudi pisalo. Tablica, ki jo po želji opremimo še z LTE modemom ter Intelovo 3D kamero RealSense, bo na voljo novembra. Olajšala nas bo za sedemsto ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 3.9.2015 07:00več
ph