Teme - video

 • Akcijski trojček GoPro Hero 7

  Priljubljen proizvajalec akcijskih kamer GoPro je predstavil trojico novih kamer serije Hero.

  Objavljeno: 22.9.2018 11:00več
 • Video: Nissan Qashqai ProPilot

  V novi številki Monitorja smo preizkusili Nissanov Qashqai, opremljen s paketom asistenčnih sistemov ProPilot. Pri Nissanu pravijo, da gre za enega cenejših avtomobilov s tovrstnimi sistemi. V praksi nam sistemi pomagajo med vožnjo, a se na njih vseeno ne smemo preveč zanašati – v videu si lahko ogledate krajšo predstavitev, vmes smo tudi preizkusili, kaj se zgodi, če povsem spustimo volan iz rok:

  Objavljeno: 29.5.2018 09:00več
 • Neposredni HBO GO na voljo tudi v Sloveniji

  Od včeraj je video servis HBO GO tudi v Sloveniji na voljo brez vezave na naročnino katerega izmed kabelskih operaterjev.

  Objavljeno: 30.11.2017 11:00več
 • Video: iPhone X

  Na preizkus smo dobili Applov novi iPhone X, ob tem smo posneli kratek video z novostmi:

  Objavljeno: 7.11.2017 12:00več
 • Facebook pripravlja novo platformo za video posnetke Watch

  Facebook želi igrati pomembno vlogo na področju ustvarjanja in pretočnega predvajanja video vsebin. Predstavili so namreč novo platformo z imenom Watch, na kateri bodo predvajali lastne in licencirane originalne serije, podobno kot to počnejo Netflix, Amazon, Youtube in drugi.

  Objavljeno: 14.8.2017 01:00več
 • Tudi Hulu podpira odprti video format AV1

  Podjetje Hulu se je pridružilo združenju AOM (Alliance for Open Media), pri katerem se razvija brezplačen in odprt standard za kodiranje videa, imenovan AV1.

  Objavljeno: 5.7.2017 12:00več
 • ACE – novo združenje za boj proti piratom pretočnega predvajanja

  Ameriška filmska industrija se je vnovič združila v boju proti piratom, še posebej novodobnim, ki ponujajo pretočno predvajanje odtujenih filmov in TV serij. Nova organizacija ACE (Alliance for Creativity and Entertainment) šteje že v začetku čez 30 članov, med katerimi izstopajo Amazon, HBO, Netflix in Twentieth Century Fox.

  Objavljeno: 14.6.2017več
 • Facebook z reklamami med video posnetki

  Recode poroča, da bo največje družabno omrežje na svetu Facebook predvajanje video posnetkov v bodoče prekinjalo z reklamami. Oglasna sporočila se bodo za razliko od tekmecev pojavila sredi posnetka in ne na začetku. Dvajset sekund dolgih reklam, ki bodo med seboj oddaljene vsaj dve minuti, bodo deležni tudi prenosi v živo. Založniki oziroma lastniki posnetkov bodo z naslova oglaševanja deležni petinpetdesetih odstotkov prihodka, medtem ko bo ostanek polnil žepe družabnemu omrežju. Pristop je precej drugačen kot v primeru novic, kjer je Facebook založnikom velikodušno predal od 70 do 100 odstotkov reklamne pogače.

  Objavljeno: 24.2.2017 07:00več
 • Slušalke Apple AirPods

  V trenutno aktualni številki Monitorja si lahko preberete članek o Applovih brezžičnih slušalkah, imenovanih AirPods, ob tem pa smo posneli tudi kratek video:

  Objavljeno: 15.2.2017 13:15več
 • YouTube oddaja v tehniki HDR

  Najnovejši modeli televizorjev podirajo tehnologijo HDR (High Dynamic Range), ki prinaša večji razpon kar se tiče kontrasta iz svetlobe, s tem več podrobnosti na temnih delih slike in večji razpon barv. Težava je v tem, da uživanje v tehniki HDR potrebujemo tudi video posnetke, ki so narejeni v tej tehniki. Teh pa je bilo doslej izredno malo.

  Objavljeno: 8.11.2016 01:00več