Objavljeno: 27.9.2017 05:00

Velik hekerski vdor v Deloitte

Ena izmed štirih velikih revizorskih hiš, Deloitte, je bila žrtev hekerskega napada, so potrdili. Neznani napadalci so pridobili dostop do zaupnih elektronskih naslovov in planov Deloittovih strank. Med Deloittovimi strankami so največja podjetja, organizacije in javne agencije na svetu.

Deloitte zagotavlja, da je vdor omejen in da je prizadet le manjši del strank. Napad naj bi se zgodil že oktobra ali najpozneje novembra lani, Deloitte pa ga je odkril marca letos. Napadalci so dostop pridobili prek administratorskega računa, ki očitno ni bil primerno zavarovan, recimo z dvostopenjsko avtentikacijo.

Po neuradnih podatkih, ki jih je pridobil Guardian, so napadalci odnesli elektronske naslove, uporabniška imena, gesla, IP-naslove, arhitekturne diagrame in zdravstvene informacije strank. Tarče so bila ameriška podjetja, ukradeni podatki pa tako občutljivi, da so bili o vdoru obveščeni le najvišji menedžerji v Deloittu.

Incident že preiskuje tudi policija, Deloitte pa je prizadete stranke obvestil o vdoru. Podrobnosti Deloitte ne razkriva. Mimogrede, leta 2012 je bil Deloitte razglašen za najboljšega svetovalca za področje računalniške varnosti na svetu.

Guardian.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji