Objavljeno: 13.12.2013 01:00

Taktične spremembe za Windows Phone?

Javna skrivnost je, da si Microsoft na vsak način želi vstopiti v prvo ligo operacijskih sistemov za mobilne naprave. Zaradi tega je v zadnjem času močno pospešil dogajanje okoli operacijskega sistema Windows Phone, ki se mu morda v bližnji prihodnosti obetajo pomembne, morda celo korenite spremembe.

Po pisanju dobro obveščenega vira The Vere, pri Microsoftu resno razmišljajo, da bi Windows Phone in morda celo Windows RT ponudili proizvajalcem strojne opreme brezplačno. Po drugi strani je res, da je prav Microsoftova platforma danes praktično edina, za katero proizvajalci plačujejo licenčnino. Po nekaterih virih naj bi bil Microsoft tudi pripravljen mastno plačati Samsungu, da bi ta še naprej proizvajal telefone z njihovim operacijskim sistemom.

Po pisanju ruskega blogerja Eldarja Murtazina, ki se je v preteklosti izkazal kot zanesljiv vir napovedi na področju mobilnih naprav, pri Microsoftu prav tako resno razmišljajo, da bi v naslednji različici sistema Windows Phone 9 uporabniški vmesnik Modern UI(prej Metro) ponudili zgolj kot opcijo. Za zdaj še ni jasno, ali bi v tem primeru Microsoft naredil korak nazaj ali ponudil nekaj povsem novega.

Sodeč po Murtazinu naj v času predstavitve Windows Phone 9 prenehali s samostojnim ponujanjem okolja Windows RT, ki bo združeno v eno sam enoten mobilni operacijski sistem.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji