Objavljeno: 27.9.2014 01:00

Srce namesto gesla

Mlado podjetje Bionym iz Toronta ima morda odgovor, kako za vselej nadomestiti gesla za prijavo v različne naprave in programe, a pri tem ohraniti visoko stopnjo varnosti. Za varno prijavo bo dovolj okoli zapestja nositi zapestnico Nymi, ki pravega uporabnika določi z merjenjem EKG (elektrokardiograma) uporabnikovega srca.

Po trditvah razvijalcev je EKG signal srca unikaten za vsakega posameznika, s tem pa ga lahko tudi unikatno določi. Pravilno zapeta in aktivirana zapestnica nato samodejno razpozna uporabnika in prek vmesnika bluetooth omogoča avtentikacijo na bodočih združljivih napravah.

Še več, pri družbi Bionym imajo z zapestnico Nymi precej večje cilje. Uporabljati bi jo bilo mogoče tudi namesto ključev stanovanja ali vozila, namesto letalske karte in celo kot plačilno sredstvo. Za zdaj seveda podpora pri proizvajalcih drugih naprav ni zagotovljena, vendar nad zapestnico obstaja precejšen interes med razvijalci po celem svetu.

Bionym je prav nedavno zagotovil izdatno finančno injekcijo v višini 14 milijonov dolarjev, za katero so naložbena podjetja, v določenem delu pa celo znano kartično podjetje MasterCard. Zapestnica naj bi bila nared pred koncem leta, prodajali pa jo bodo za 100 dolarjev. Za tiste, ki želijo pohiteti ta hip v prednaročilu stane le 80 dolarjev. Menda jih je v naprej naročilo že več kot 10.000 kupcev.

jUO7Qnmc8vE

L3Jj1EF5uc8

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji