Objavljeno: 19.12.2000

Siemensove novosti prihajajo v Slovenijo

Slovenska podružnica Siemensa je predstavila novosti, ki so že prišle v Slovenijo ali jih lahko pričakujemo najpozneje čez nekaj tednov. Med njimi je njihov najnovejši mobilni telefon, Siemens SL 45, ki so ga predstavili pred nekaj meseci na medijskem dogodku v Benetkah (in smo ga predstavili tudi v reviji TeleMonitor). Siemens SL 45 je težak le 88 g ter združuje internetne funkcije (WAP) in večpredstavnost (predvajalnik MP3) z naprednejšimi funkcijami telefona GSM (npr. glasovno izbiranje in govorni predal).

Njegova posebnost je tudi razširjen pomnilnik (32 MB), v katerem lahko shranimo praktično katerokoli datoteko. Izmenjava podatkov z osebnim računalnikom je možna tako prek serijske povezave kakor prek infrardečega vmesnika. V nižjem cenovnem razredu mobilnih telefonov so predstavili model A 36, ki se je v Sloveniji predstavil tudi v novih paketih vnaprej plačane telefonije Halo operaterja SI.Mobil. Proizvajalec zatrjuje, da je A 36 najlažji in najmanjši mobilni telefon v svojem razredu.

Iztekajoče se leto 2000 je bilo za nemškega telekomunikacijskega velikana Siemens pomembno zlasti na trgu mobilnih telefonov, kjer so svoj delež močno okrepili. Njihova prodaja narašča praktično povsod, v svetovnem merilu pa so se povzpeli s sedmega na četrto mesto (v nekaterih evropskih državah se celo više).

Od telefonskih aparatov ISDN DECT so predstavili nov brezvrvični telefonski sistem Gigaset 3070isdn z vgrajenim modemom ISDN, ki omogoča tudi vrvično ali brezvrvično povezavo z osebnim računalnikom in nadgradnjo novega programskega paketa prek interneta. Prenosna enota Gigaset 3000 micro omogoča do 15 ur pogovora ali 200 ur pripravljenosti. Ponudbo vrvičnih analognih telefonskih aparatov bo okrepila družina Euroset z modeli 2005, 2015 in 2020.

V slovenski podružnici Siemensa so napovedali, da podjetje Fujitsu Siemens Computers prav sedaj popolnoma prenavlja družine osebnih računalnikov Scenic, ki naj bi bili pripravljeni v začetku leta 2001. Ponudili bodo različne pakete opreme, s katerimi se želijo prilagoditi vsakemu uporabniku.

http://www.siemens.si

http://www.siemens.com

http://halo.simobil.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji