Objavljeno: 9.12.1999

Siemens predstavil nove brezžične telefone

Siemens je decembra slovenskemu tržišču že ponudil brezžične telefone Gigaset, potem ko jih je matično podjetje začelo drugod po svetu prodajati novembra. Telefoni so namenjeni rabi z analognim omrežjem ali omrežjem ISDN, odvisno od postaje, v katero jih prijavimo.

Novi telefoni nosijo oznake Gigaset 3010, Gigaset 3015 in Gigaset 3000 Comfort, vsem pa je skupno delovanje po protokolu DECT/GAP. To je standarden digitalni protokol za brezžično domačo telefonijo, ki omogoča tudi več varnosti od klasičnih analognih brezžičnih telefonov. Telefoni izrabljajo frekvence med 1880 in 1900 MHz in imajo domet do 300 metrov, kar lahko še povečamo z dodatnimi ojačevalniki signala. Na eno bazno postajo lahko prijavimo do 6 telefonskih slušalk, ki se lahko med seboj kličejo brezplačno.

Vsi novi modeli imajo možnost shranjevanja telefonske številke med klicem, ponavljanja zadnjih 5 izbranih številk, nastavljiv tonski ali pulzni način izbiranja klicnih številk, možnost prevezave zunanjega klica na druge prenosne enote, prikaz časa trajanja pogovora in stroškov, če operater pošilja tudi tarifne impulze, ter možnost CLIP kot dodatno storitev.

Gigaset 3000 Comfort je namenjen predvsem udobnemu telefoniranju, saj omogoča prostoročno pogovarjanje, v pomnilnik lahko shrani do 100 telefonskih številk z imeni, ima večji zaslon LCD s štirimi vrsticami in menuje za upravljanje funkcij, poleg vsega pa omogoča tudi funkcionalnost ISDN.

Leta 1997 je Siemens po vsem svetu prodal 310 milijonov klasičnih, brezžičnih in mobilnih telefonov, leta 1999 406 milijonov, leta 2001 pa naj bi jih prodal 520 milijonov. Izdelujejo jih predvsem v Nemčiji, Italiji, Španiji, ZDA, Braziliji, Argentini, na Kitajskem, v Indiji, Pakistanu in na Filipinih.

http://www.siemens.si

http://www.siemens.de/ic/products/cd /english/index/products/cordless/index1.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji