Objavljeno: 15.12.2015 01:00

Selitev podatkovnega centra zaprla knjižnice

Institut informacijskih znanosti (IZUM) je v drugem decembrskem vikendu izvajal selitve strežnikov v novi podatkovni center, vendar migracija ni šla povsem po načrtih. Posledica je bila ta, da v ponedeljek niso delovali sistem za upravljanje izposoje knjig COBISS in spremne storitve, zaradi česar je bilo delo knjižnic po celi Sloveniji močno moteno.

Najbolj preseneča dejstvo, da so bile vse Ljubljanske knjižnice in vsaj še knjižnica Celje zaradi tega cel dan zaprte. Drugod po državi je bilo delo moteno, vendar so knjižnice ostale odprte, čeprav storitve povezano z izposojo niso bile na voljo. To je žal lep primer, kaj je lahko posledica pomanjkanja primernega načrta neprekinjenega poslovanja v primeru izpada informacijskega sistema.

Dodatek: sistem www.cobiss.si ponovno deluje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Wega | 15.12.2015 | 21:46

Po mokje pa je bil izpad pričakovan. Že v četrtek pred vikendom smo vsi uporabniki dobili sporočilo: Spoštovani! V času od 12. do 14. 12. 2015 bo delovanje sistema COBISS moteno zaradi vključitve novega podatkovnega centra. Predlagamo, da storitve sistema COBISS (podaljšanje roka izposoje, rezerviranje gradiva in drugo) opravite pred tem datumom ali po njem. Hvala za razumevanje in lep pozdrav! IZUM, Institut informacijskih znanosti, www.izum.si T: +386 2 2520 333; E: podpora@izum.si

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji