Objavljeno: 15.6.2020 10:43 | Teme: huawei, samsung, 5G

Samsung naj bi Huaweiju pomagal pri tehnologiji 5G

Pred kratkim smo pisali o vse večjih težavah, ki jih ima Huawei pri uporabi ameriške tehnologije – tudi če ta ni proizvedena v ZDA.

Po novih govoricah naj bi se največji proizvajalec opreme 5G za proizvodnjo čipov dogovarjal s Samsungom. Slednji je namreč med večjimi proizvajalci integriranih vezij, ključno pa je dejstvo, da lahko pri tem uporabljajo tehnologijo, razvito izven ZDA - v Evropi. Samsung ima namreč manjšo linijo za proizvodnjo procesorjev v 7 nm tehnologiji, ki uporablja evropsko in japonsko tehnologijo – konkretno ekstremno ultravijolične (EUV) litografske stroje nizozemskega podjetja ASML, ki jedkajo vzorce za namestitev tranzistorjev v vezja.

V zameno naj bi Huawei Samsungu odstopil del telefonskega tržnega deleža. Kaj točno to pomeni, še ni jasno, je pa Samsungu prodaja telefonov pomembnejša kot Huaweiju, saj jim predstavlja večji delež celotne prodaje.

Trenutno je Huawei v izredno nezavidljivem položaju, saj ameriška administracija na vse možne načine pritiska na njegove dobavitelje. Uporaba tehnologije, ki ne izvira iz ZDA, je edina resna možnost, seveda pa se postavlja vprašanje, kaj bo naslednji korak ZDA.

Pred nekaj dnevi smo pisali tudi o izjavi o kibernetski varnosti 5G, ki jo z ZDA pripravlja Slovenija. Podobne memorandume so že podpisale vzhodnoevropske zaveznice ZDA (Poljska, Češka, Estonija in Latvija).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji