Objavljeno: 12.4.2019 01:00

Samsung Galaxy A80 z vrtljivim fotoaparatom

Samsung je predstavil nove modele pametnih telefonov Galaxy srednjega razreda, med katerimi je tudi model Galaxy A80, ki prinašala vrtljiv drsni modul s fotografskimi tipali, tako da je zaslon telefona povsem brez robov in brez zarez.

Vrtljiva fotografska tipala pravzaprav niso novost, a jih Samsung obudil v novem kontekstu. V običajnem načinu so tipala na zadnji strani telefona, na prednji, kjer je zaslon, pa ni nobenega. Ko potrebujemo tipalo za slikanje selfijev, modul zdrsne nekoliko nad zgornji rob telefona, medtem pa se tipala obrnejo proti uporabniku.

Tipala navajamo v množini, ker ima Galaxy A80 v tem modulu kar tri: glavni z ločljivostjo 48 milijonov pik in zaslonko f/2.0. Zraven je še širokokotno (123 stopinj) tipalo ločljivosti 8 milijonov pik, celoto pa zaokrožuje še tipalo za globino (Time of Flight; ToF). Na podlagi slednjega zna telefon samodejno fokusirati predmete tudi med snemanjem video posnetkov. Programska oprema, ki vključuje algoritme umetne inteligence, pomaga tudi pri stabilizaciji slike in optimizaciji scene(Scene Optimizer).

Galaxy A80 sicer premore 6,7-palčni zaslon AMOLED z ločljivostjo 1.080 x 2.400 pik, 8 GB RAM in 128 GB Flash RAM. Bralnik prstnih odtisov je vgrajen pod zaslonom. Akumulator ima zmogljivosti 3.700 mAh, prilagajo pa polnilec za hitro polnjenje. Samsung navaja, da ima telefon nov algoritem za pametno upravljanje porabe energije, ki zna celotno napravo optimizirati z učenjem uporabnikovih rutin in navad. Drsni modul s fotografskimi tipali seveda zavzame nekaj dragocenega prostora v telefonu, zato so pri Samsungu izpustili režo za kartice SD in vtičnico za slušalke.

Galaxy A80 bo v prodaji konec maja za ceno 649€. Sočasno so najavili tudi začetek prodaje za model Galaxy A70, ki bo na voljo konec aprila. Ta ima prav tako 6,7-palčni zaslon, vendar ima zarezo oziroma odprtino v zaslonu za selfi kamero. Fotografska tipala so tudi nekoliko skromnejša, saj podpirajo zajem slik z ločljivostmi 32 in 5 milijonov pik.

GzM1FwLV3Ds

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji