Objavljeno: 2.11.2006

Okna CE 6 s povsem odprto kodo

Šesti rod operacijskega sistema za vgradnjo Windows Embedded CE (WinCE) je od prvega novembra na voljo vsem razvijalcem, tokrat s popolnoma odprto kodo, vključno s samim jedrom. Koda je seveda na voljo pod Microsoftovim dovoljenjem »Shared Source«.

WinCE 6 prinaša številne izboljšave v jedru, nove programske sklade namenjene trem vrstam strojnih podlag z največjim tržnim dosegom ter nova razvojna orodja. Nova predstavitev označuje tudi natančno desetletnico od rojstva sistema.

WinCE predstavlja temelj podlage Windows Mobile, ki jo najdemo v narpednim prenosnih telefonih, osebnih organizatorjih, večpredstavnih predvajanikih in tudi v nekaterih znamkah avtomobilov. Tudi nova različica Windows Mobile (»Photon«), ki naj bi bila nared čez dve leti, bo temeljila na WinCE 6.

Glavnina izboljšav v jedru vključuje: - boljšo večopravilnost (do 32.000 procesov z do 2GB pomnilnika za proces – prej 32 procesov z največ 32 MB pomnilnika vsak), - večjo zmogljivost (procesi OS, upravnik gonilnikov, datotečni upravnik in še nekateri podsistemi so premaknjeni v naslovni prostor jedra), - možnost razvoja gonilnikov v jedru (večja zmogljivost, gonilniki v uporabniškem prostoru pa so varnejši). WinCE 6 vključuje še kup novih tehnologij, ki sistem naredijo primernejši za brezžične sisteme ter večopravilne naprave.

Razvijalci bodo zdaj lahko uživali v vseh dobrotah Visual Studia (VS), saj so razvojna orodja WinCE 6 postala njegovi dodatki. Razvoj v VS je mogoč tako v domorodni (Win32, MFC, ATL, WTL, STL), kot v nadzorovani kodi (C#, VB.net).

http://www.microsoft.com/windows/embedded/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji