Objavljeno: 4.1.2006

Novosti iz Fujifilma in Pentaxa

Fujifilm in Pentax sta za sejem zabavne elektronike CES pripravila zanimive novosti na področju digitalnih fotoaparatov. Fujifilm FinePix A500 sodi v razred cenejših fotoaparatov, premore pa tipalo SuperCCD HR z ločljivostjo 5 milijonov pik, 3x zoom in 1,8-palčni zaslon. Obstaja tudi model A400, ki ima 4 milijone pik, obetajo pa se zelo ugodne cene. Korak višje je model FinePix F470, ki zmore 6 milijonov pik, ima 2,5-palčni zaslon, debelino 2 cm, 16MB vgrajenega pomnilnika in akumulatorje namesto navadnih baterij AA.

Najbolj zanimiva novost je najbrž model FinePix V10, ki ima pet milijonov pik, 3,4-kratni optični zum, širok razpon občutljivosti (ISO 64 - ISO 1600), predvsem pa velikanski 3-palčni zaslon LCD. Razlog je v temu, da ima vgrajene tudi tri video igre in ustrezne igralne tipke, tako da služi tudi kot priložnostna igralna konzola. Novosti bodo v prodaji marca.

Pri Pentaxu nadaljuje z novimi modeli Optio. Optio A10 je najzmogljivejši model z ločljivostjo 8 milijonov pik, 3-kratni optični zum, 2,5-palčni zaslon in predvsem algoritem Shake Reduction, ki s pomočjo žiroskopa omili tresljaje pri fotografiranju. Optio A10 zmore tudi snemati video posnetke z ločljivostjo 640 x 480 pik pri 30 slikah ne sekundo. Za manj izkušene je na voljo Optio E10 s šestimi milijoni pik posebno nastavitvijo za enostavno fotografiranje in možnostjo tiskanja neposredno na PictBridge združljive tiskalnike.

Fujifilm FinePix A500.

Fujifilm FinePix F470.

Fujifilm FinePix V10.

Pentax Optio A10.

Pentax Optio E10.

http://www.fujifilm.com

http://www.pentax.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji