Objavljeno: 5.12.2020 11:34 | Teme: wifi, 5G

Novi spletni idiotizem – kletke za brezžične usmerjevalnike

V spletnih trgovinah so se začele pojavljati kletke, ki naj bi ščitile pred »nevarnim« sevanjem usmerjevalnikov Wifi in omrežji 5G.

Prodajalci pri tem trdijo, da naj bi kletke vseeno prepuščale WiFi signale usmerjevalnika. Ideja je čudaška. Že večkrat smo sicer pisali o tem, da je sevanje omrežij 5G povsem primerljivo z ostalimi dosedanjimi omrežji (torej 3G in drugimi), celo manjše od sevanja starejših omrežji druge generacije. Pri tem tudi ni povsem nobenih nevarnosti za drugo opremo, sploh za kakšne domače WiFi usmerjevalnike.

Prodajalci sicer razlagajo, da gre za dobro znano tehnologijo Faradayeve kletke – kar je v mnogih teh primerih povsem res. Posledica pa je povsem jasna – te kletke seveda blokirajo brezžični signal usmerjevalnika. Oziroma, če situacijo obrnemo, če skozi kletko preide signal WiFija, ne gre za pravo Faradayevo kletko in čez njo prihajajo tudi ostala elektromagnetna sevanja, denimo 5G.

Pri celi zgodbi je zabavno, da se prodajalci kregajo med seboj – v nekaterih naslovih piše, da dotična kletka blokira "vse", za razliko od »naših kitajskih konkurentov«. In - ti so »res izdelani v ZDA, za razliko od drugih«.

Težko podamo kak smiseln komentar, saj je cela zgodba zelo nerazumna. Gre za enostavno nerazumevanje tehnologije s strani zagovornikov teorij zarot, kar s pridom izkoriščajo prodajalci takih in drugačnih neumnosti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

RobertHxx | 5.12.2020 | 12:52

Naj si le kupijo pamet :)

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji