Objavljeno: 2.2.2008

Novi Sonyevi fotoaparati SLR

Sony je predstavil nove modele družine zrcalno-refleksnih fotoaparatov Alpha. Novi model A350 vsebuje povsem novo tipalo CCD vrste APS-C s 14,2 milijona pik, temu pa dela družbo model A300, ki se ponaša s skoraj enakimi lastnostmi, a ločljivostjo 10,2 milijona pik. S tema fotoaparatoma družina Alpha zdaj obsega štiri člane, ki se začne z vstopnim modelom A200 in konča z najzmogljivejšim A700.

A350 in A300 sta prvi digitalni enooki kameri, ki vsebujeta tehnologijo Quick AF Live View, ta pa združuje priročnost predogleda slike v živo z odzivnim TTL fazno zaznavnim sistemom in hitrim neprekinjenim snemanjem, ki ga cenijo uporabniki digitalnih zrcalno refleksnih fotoaparatov. Tehnologija Quick AF Live View prvič presega tehnične omejitve, ki so onemogočale izjemno hitro snemanje in hkratni prikaz slike v živo. V pomoč je tudi sredinski križni senzor z devetimi točkami za samodejno ostrenje. Fotoaparata imata vgrajen zaslon LCD velikosti 2,7-palcev, ki ga je mogoče tudi nagibati za boljši ogled slike.

Alpha 350 premore najnovejšo različico procesorja BIONZ za obdelavo slik, za obdelavo dinamičnega dosega pa je na voljo izboljšani D-Range Optimiser, ki zagotavlja uravnovešene osvetlitve z bogatim senčenjem in izrazitimi podrobnostmi. S temi lastnostmi fotoaparat dosega občutljivost ISO 3200. Za blaženje tresljajev je vgrajen algoritem Super SteadyShot, ki se prilagaja različnim velikostim in lastnostim objektivov. Funkcija Smart Teleconverter, ki je na voljo v načinu Live View, omogoča takojšnji 1,4- ali 2-kratni faktor povečave, optimizirali pa so tudi način priklica najbolj pogostih funkcij.

Oba fotoaparata bosta v prodaji od marca 2008, stala pa bosta 900 oziroma 800 dolarjev (ameriška cena), kar vključuje tudi osnovni objektiv 18-70mm.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji