Objavljeno: 18.12.2008

NEC z vrhunskim 22-palčnežem

Poplava nizkocenovnih računalniških monitorjev izjemno veseli povprečne kupce, ki se na tehnologijo prav veliko ne spoznajo. Na drugi strani pa ostajajo profesionalni uporabniki (inženirji, načrtovalci, oblikovalci), ki zaradi močnih cenovnih pritiskov, katerim podlega vse več proizvajalcev, ostajajo brez visokokakovostnih izdelkov. K sreči vsaj NEC ni pozabil nanje.

NEC ima bogato zbirko vrhunskih monitorjev iz družine MultiSync, prav vse pa druži črka P, ki označuje serijo Professional. Družina se bo tik po novem letu še povečala, njen zadnji član pa je že znan – gre za model NEC MultiSync P221W. Gre za širokokotnega 22-palčneža, v katerega so inženirji vgradili matriko S-PVA, ki skupaj z zmogljivo elektroniko skrbi za prikaz kar se da naravnih barv. Uporabnikom je na voljo tudi strojna kalibracija slike (10-bit LUT skrbi za vsak RGB-signal posebej), tako da jo je moč prilagoditi še tako zahtevnemu očesu posameznika. Monitor namreč prikazuje 16,77 milijona barvnih odtenkov in pokriva kar 92 odstotkov NTSC barvnega področja, s čimer je zelo primeren za uporabo na DTP pa tudi CAD/CAM področjih.

NEC MultiSync P221W je sposoben prikazati sliko največje ločljivosti 1.680 x 1.050 točk, pri čemer posamezna točka meri 0,282 mm. Črna barva je pri novincu resnično črna, dejansko (in ne dinamično, kot ga radi povzemajo konkrenti, ki imajo radi visoke številke) kontrastno razmerje pa znaša 1.000 : 1. Med »številkami« velja omeniti še svetilnost 300 cd/m2 ter odzivni čas 6 ms, odveč pa ne bo niti omemba porabe – ta znaša do 62 W med delovanjem in 2 W v stanju mirovanja. Kot je pri NEC-u že običajno, je novinec odlično ergonomsko oblikovan z izdatno nastavljivostjo naklona in višine. Monitor bo naprodaj januarja, trgovci pa bodo zanj želeli okoli 450 evrov.

www.nec-displays.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji