Objavljeno: 14.4.2021 14:00 | Teme: umetna inteligenca, microsoft

Microsoft kupuje Nuance, specialista za prepoznavo govora

Microsoft bo za podjetje odštel 19,7 milijarde dolarjev, kar je njegov drugi najdražji nakup v zgodovini. Več je leta 2016 odštel le za Linkedin – 26 milijard.

Podjetje Nuance je najbolj znano po programskih paketih Dragon, ki so bil pionirji na področju prepoznave govora. Paketi Dragon za prepoznavo uporabljajo strojno učenje in se ob uporabi sproti učijo, natančnost prepoznave pa s tem narašča. Nuance je tehnologijo licenciral veliko podjetjem, med drugimi tudi Applu, ki jo je uporabljal v programski pomočnici Siri. Ali jo uporablja tudi še sedaj, ni jasno, piše TheVerge.

Prepoznava govora oz. samodejno podpisovanje je zadnje čase v porastu. Zoom denimo, ima že na voljo samodejne podpise, uporablja pa tehnologijo podjetja Otter. Microsoft bi lahko samodejno podpisovanje uvedel v paket Teams, najverjetneje pa si največ obetajo s strani zdravstvene sfere. Nuance je namreč vodilno podjetje za prepoznavo specifičnega zdravstvenega žargona. Platformo Dragon Medical One naj bi uporabljalo 500.000 zdravnikov po celem svetu in kar 77% vseh ameriških bolnišnic.

Več v sporočilu za javnost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji