Objavljeno: 12.2.2021 05:00 | Teme: Bitcoin

Mastercard podprl bitcoin, ki je dosegel nov rekord

Bitcoin je ponovno razveselil lastnike, saj je dosegel nov rekord pri skoraj 50.000 dolarjih. Če ob kakšni rasti ni čisto jasno, kaj jo je podžgalo, je to pot razlog očiten. Bitcoin, ki je že dlje časa v bikovskem trendu, je dobil zadnji pospešek, ko je Mastercard sporočil, da ga bo podprl.

Mastercard v resnici že nekaj časa ponuja storitev nakupa bitcoina, a sedaj so napovedali bistveno več. Še letos naj bi omogočili uporabo bitcoina za transakcije na svoji platformi. V praksi to pomeni, da bi lahko trgovci sprejemali bitcoine, stranke pa z njim plačevale. Vse bi potekalo kot običajno, torej s prislonitvijo kartice, le da bi transakcija – če bi se obe stranki strinjali – tekla v bitcoinu.

Roko na srce moramo priznati, da Mastercard ni izrecno napovedal podpore bitcoinu, temveč zgolj več kriptovalutam. Dejali so, da številne sicer še ne zagotavljajo spoštovanja pogojev, ki se nanašajo na varnost transakcij, zato bodo podprli le nekatere. Od tod je občestvo sklepalo, da bo bitcoin kot starešina kriptovalut seveda podprt.

Ko je dan pozneje podporo za institucionalne stranke napovedala še Bank of New York Mellon, je bil trend navzgor še intenzivnejši. Ta hip je bitcoin pri 48 tisoč dolarjih, s čimer je vrednost vseh bitcoinov v obtoku 900 milijard dolarjev. Prejšnji teden je bitcoinu podporo izrekla Tesla, že lani pa tudi PayPal.

Naročite se na Monitor!

Vabimo vas, da se naročite na klasično ali digitalno različico Monitorja, ali pa aktualno "papirno" različico kupite v naši spletni trgovini.

Postopek je enostaven – zahteva le nekaj klikov, kreditno kartico ali Paypal. Ali pa elektronsko sporočilo na narocnine@mladina.si.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji