Objavljeno: 29.5.2015 01:00

Lenovo nakazuje prihodnost

Lenovo je svojo osrednjo letno konferenco v Pekingu zaokrožil s prikazom nekaj zanimivih konceptov, ki se utegnejo kmalu preleviti v končne izdelke. Prvi prototip je pametna ura s pomenljivim imenom Magic View.

Na prvi pogled še ena ura z okroglim zaslonom na dotik, a s pomembno razliko. Na robu ure, praktično že na pasu, se nahaja miniaturen prikazovalnik, ki s pomočjo izkoristka posebne tehnike optičnega odboja svetlobe uporabniku prikaže sliko, ki je 20-krat večja od dimenzije samega zaslona.

Če ta zaslon približamo očem, se prikaže slika, ki je primerljiva z zasloni telefonov ali celo tablic. Dovolj, da si natančno ogledamo zemljevid, preberemo besedilo sporočila ali celo ogledamo video posnetek. Povrh vsega je slika vidna samo lastniku ure, kar pomeni, da je za zasebnost primerno poskrbljeno.

Drugi prototip je pametni telefon z vgrajenim projektorjem. Za razliko od (redkih) modelov, ki to že ponujajo danes, ima prototip dve posebnosti. Projektor ne uporablja diod LED temveč laserski prikaz slike, ki med drugim ne zahteva dodatne ostritve slike.

Še bolj zanimiva pa je možnost obračanja prikazovalnika, ki ga lahko postavimo v položaj (imenovan »surface mode), kjer telefon sliko projecira na mizo oziroma poljubno drugo površino neposredno pred zaslonom telefona. Ta ima v ta namen na zadnji strani vgrajeno mini stojalo za postavitev telefona v primeren položaj.

Ker je v telefon vgrajena tudi kamera za prostorsko zaznavo kretenj, lahko projecirano sliko uporabljamo kot virtualno tipkovnico, klaviaturo, deluje pa celo kot priložnostni zaslon na dotik z vsemi podprtimi kretnjami na telefonu, na primer za igranje iger.

Po pričakovanju še ni nič znanega o tem, kdaj bodo novosti uporabljene v komercialnih izdelkih.

JwBem1Ul8dk

DEQu6W-MIC8

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji